GRUPO PLAZA

Baix al direcció de Pau Chafer

L'Orquestra de València reuneix cant d'estil i música simfònica en un mateix espectacle

14/07/2022 - 

VALÈNCIA. L’Orquestra de València pujarà demà divendres a l’escenari del Teatre Principal per a retre homenatge al Cant d’Estil, estrenant un espectacle compost per Pau Chafer que fusiona la música simfònica i la tradicional. Sota la direcció de Cristóbal Soler, el públic podrà escoltar a destacades veus com Carmen París i les valencianes de Josep Aparicio “Apa”, Noelia Llorens “Titana”, Sarah Rope, Rafael Quirant i la narració del rapsode Eduard Benetó.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha animat a la ciutadania a assistir a este concert i ha destacat que “des que vaig assumir la presidència del Palau, un dels objectius era posar en valor la nostra música ja que patia d’un oblit injustificat, i de seguida vàrem iniciar cicles de cançó”. Amb estos concerts de fusió simfònica i tradicional, doncs, “visibilitzem les nostres arrels culturals i oferim a la ciutadania, des d’una perspectiva simfònica, una manera diferent de gaudir-les i sentir-les”, ha afegit Tello.

D’esta manera, el músic, compositor i productor de Xàtiva, Pau Chafer, estrena el seu nou espectacle Symphonic Cant d’estil, en el qual ha invertit dos anys de treball per a posar en valor la música folklòrica valenciana de profunda tradició com és el Cant d’estil. El mateix Chàfer ha fet la composició, els arranjaments i acompanyarà al piano. El concert tindrà textos de Sebastià Garrido, musicòleg i historiador especialista en folklore.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros ha incidit en què “la qualitat i la versatilitat de les professores i professors de l’Orquestra de València, ens garantix dissenyar una programació no sols destinada al repertori clàssic, sinó també a altres gèneres tan volguts i tan nostres com este”.

Començarà el concert amb les peces instrumentals Obertura Cant d’Estil, la Rapsòdia de polques i masurques, i la Dansa del vetlatori de la Llosa de Ranes, per a després interpretar l’U i dos simfònic amb Noelia Llorens “Titana” i Una nit d’albaes amb Rafael Quirant i Carmen París, que també cantarà la jota Todo es pena. L’U i dotze simfònic cantat per Josep Aparicio “Apa” i Rafael Quirant, l’Havanera del peixenamorat amb Sarah Rope i  Per la de l’U d’Aielo original del mateix Chafer i inspirada en el clàssic d’Aielo de Malferit, completen este programa.

Titulat com a professor de piano i professor superior de llenguatge musical, transposició i lectura a vista pel Conservatori “Óscar Esplá” d’Alacant, Pau Chafer s’interessa primerencament pel jazz i estudia amb Ricardo Belda, John Salmon, Chano Domínguez i Joan Monné. Ha col·laborat en concerts, gires i enregistraments amb artistes com Revólver, Presuntos Implicados, Dani Martín, Jaime Urrutia, Diana Navarro, Lokillo, Coque Maya, Lluís Llach, Marina Rossell, Ken Hensley, Rozalen, Roser, Carmen Paris, Antonio Carmona, Armando Manzanero, etc. El 2018 compon per encàrrec del Palau de la Música de València els arranjaments de Pep Botifarra i Pau Chafer simfònic que es va estrenar el 29 de juny d’eixe any.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme