GRUPO PLAZA

baix la direcció de virginia martínez

L’Orquestra de València toca 'Luces y sombras', una de les poques obres de guitarra creades per una dona

16/11/2017 - 

VALÈNCIA. L’Orquestra de València, amb la direcció de Virginia Martínez, estrena aquest divendres l’obra Luces y sombras. Concert per a guitarra i orquestra, de la compositora argentina Claudia Montero. El concertista José Luis Ruiz del Puerto tocarà la part solista d’este concert, obra encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura i homenatge al compositor valencià Manuel Palau. Es tracta d’una de les poques obres creades per una dona per a la  guitarra, i està plena de ritmes i melodies bonaerenses.

A més, este concert inicia la 15 edició de les Jornades Internacionals de Guitarra de València, que estan enguany dedicades a la dona i la guitarra. Prèviament l’Orquestra interpretarà la popular i romàntica simfonia Patètica de Txaikovski i l'Obertura Leonora de Beethoven, la més cèlebre de les quatre obertures que el compositor va escriure per a la seua òpera Fidelio.

Claudia Montero es guanyadora de dos Grammy Llatins i és membre de la International Alliance Women in Music, de la  Latin Recording Accademy i de la Recording Academy. Està prevista la seua participació en el Fòrum Internacional de Música de València, el dia 22 a les 18.00 hores, amb una ponència sobre “La força de la dona en la creació musical”.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas