Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

editada per Alfons el Magnànim

Lucas Marco publica el llibre que conta les històries de la Brigada Político Social a València

4/02/2019 - 

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà el dijous 7 de febrer Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de València, de Lucas Marco, que ha estat el guanyador de 2017 del I Premi Josep Torrent d’Investigació Periodística. L'acte de presentació tindrà lloc a la seu de la UIMP a València (Palau Pineda, plaça del Carme, 4), a les 18.30 hores, i en ell està anunciada la participació, junt amb l'autor, d’Ignasi Muñoz (periodista), de Cristina Chirivella (secretària de la Unió de Periodistes) i de Guillermo López (professor de Periodisme de la UV i director de la col·lecció Periodisme del Magnànim, on s’ha publicat el llibre). 

Recerca "intensa i difícil"

El llibre Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de Valencia desvela per primera vegada qui eren els agents de la repressió policial franquista a la capital del Túria. Amb materials inèdits d’arxiu i entrevistes a policies i detinguts, el periodista Lucas Marco traça les històries dels agents de la Brigada Político Social durant el franquisme i el seu esdevenir després de la mort de Franco. Pel llibre desfilen alguns dels més importants agents, com ara Antonio Cano, José de Oleza, Tomás Cossías, Manuel Ballesteros o Benjamín Solsona, aquest últim investigat pel Jutjat d’Instrucció número 1 de València arran de la querella presentada recentment per detinguts antifranquistes. 

L’autor, que va obtenir la I Beca de Periodisme d’Investigació Josep Torrent atorgada per la Unió de Periodistes, presenta el retrat més complet dels agents de la Brigada Político Social de València realitzat fins a dia de hui, així com aspectes desconeguts, com ara la influència de la Gestapo. El llibre també inclou fotografies i diversa documentació al voltant de la repressió franquista a València des de la postguerra.  

Lucas Marco és llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques per la Universitat de València i màster en Història Contemporània i del Món Actual per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en mitjans com el diari Público o el digital linformatiu.com, entre d’altres.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email