GRUPO PLAZA

editada per Alfons el Magnànim

Lucas Marco publica el llibre que conta les històries de la Brigada Político Social a València

4/02/2019 - 

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà el dijous 7 de febrer Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de València, de Lucas Marco, que ha estat el guanyador de 2017 del I Premi Josep Torrent d’Investigació Periodística. L'acte de presentació tindrà lloc a la seu de la UIMP a València (Palau Pineda, plaça del Carme, 4), a les 18.30 hores, i en ell està anunciada la participació, junt amb l'autor, d’Ignasi Muñoz (periodista), de Cristina Chirivella (secretària de la Unió de Periodistes) i de Guillermo López (professor de Periodisme de la UV i director de la col·lecció Periodisme del Magnànim, on s’ha publicat el llibre). 

Recerca "intensa i difícil"

El llibre Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de Valencia desvela per primera vegada qui eren els agents de la repressió policial franquista a la capital del Túria. Amb materials inèdits d’arxiu i entrevistes a policies i detinguts, el periodista Lucas Marco traça les històries dels agents de la Brigada Político Social durant el franquisme i el seu esdevenir després de la mort de Franco. Pel llibre desfilen alguns dels més importants agents, com ara Antonio Cano, José de Oleza, Tomás Cossías, Manuel Ballesteros o Benjamín Solsona, aquest últim investigat pel Jutjat d’Instrucció número 1 de València arran de la querella presentada recentment per detinguts antifranquistes. 

L’autor, que va obtenir la I Beca de Periodisme d’Investigació Josep Torrent atorgada per la Unió de Periodistes, presenta el retrat més complet dels agents de la Brigada Político Social de València realitzat fins a dia de hui, així com aspectes desconeguts, com ara la influència de la Gestapo. El llibre també inclou fotografies i diversa documentació al voltant de la repressió franquista a València des de la postguerra.  

Lucas Marco és llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques per la Universitat de València i màster en Història Contemporània i del Món Actual per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en mitjans com el diari Público o el digital linformatiu.com, entre d’altres.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas