GRUPO PLAZA

El pròxim dissabte 17 de setembre 

Manises celebra la segona edició de Ceràmica Oberta amb una vintena de tallers

L'horari d'aquesta jornada festiva és de 10 a 14h. i de 17 a 20h. Durant aquest temps, una vintena de tallers i empreses ceràmiques obriran les seues portes al públic per a mostrar el seu treball, tècniques i processos

1/09/2022 - 

VALÈNCIA. Manises celebrarà la seua llarga trajectòria com un dels punts claus en la història de la ceràmica amb l'esdeveniment Ceràmica Oberta, que es celebrarà el pròxim dissabte 17 de setembre. Cita emmarcada, també, dins dels esdeveniments realitzats amb motiu del nomenament de la localitat com a Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat d'Artesania i Arts Populars. Ceràmica Oberta és una jornada en la qual es duran a terme tallers, demostracions i visites al voltant del món ceràmic de Manises, unes activitats dirigides a tots els públics i totalment gratuïtes. Un dia en què la ceràmica i els ceramistes són els grans protagonistes. La iniciativa té l'objectiu de mostrar i remarcar l'activitat artesanal característica de la localitat, així com destacar el treball de tots els i les ceramistes i tallers ceràmics.

Tal com indica el Regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manises, Àngel Mora, “amb aquestes jornades obrim les portes al fet que tant ciutadans de la localitat com turistes coneguen més de prop el gran treball dels artesans ceramistes de Manises. Mantener activa aquesta tradició tan nostra és una de les grans prioritats del nostre equip de govern”. Xavier Morant, Regidor de Promoció de la Ceràmica de Manises indica també, “amb el nomenament de Manises com a Ciutat Creativa de la Unesco aconseguim posicionar a Manises en el mapa mundial i continuem treballant per a posar en valor a tots els artesans, ja que són un dels principals motius que han fet que ens hagen concedit aquest reconeixement. Elles i ells continuen amb la tradició perquè aquest patrimoni tan nostre es perpetue en el temps”.

Llistat de tallers

Taller de vímet ceràmic

Taller impartit per Vicente Martínez i Rosa García en el qual els assistents aprendran a teixir amb churritos de fang diferents peces ceràmiques.

Taller de joieria ceràmica amb cocció en microones

L'objectiu d'aquest taller és acostar i encuriosir sobre el maneig del fang de manera agradable i lúdica, enfocat al disseny de la joieria.

Taller d'elaboració de flors de porcellana

En aquest taller s'introduirà als assistents a l'elaboració de flors de porcellana, aprendràs a realitzar diferents tipus de flors, tan grans com en miniatura.

Decoració ceràmica sobre bescuit

Taller de decoració ceràmica sobre bescuit impartit per Antonio Cordero. S'introduirà als participants en la decoració ceràmica sobre bescuit, això és, argila modelada, i sotmesa a una primera cocció.

Taller de modelatge creatiu amb argila

En aquest taller s'introduirà als participants en el modelatge amb argila, que consisteix a anar afegint fragments d'un material mal·leable com l'argila en xicotetes porcions.

Decoració de taulells estil Socarrats

Aquest taller introduirà a la decoració de taulells amb la tècnica de socarrat, un element decoratiu essencial associat a la ceràmica valenciana.

Visita a la botiga d’Avec-Gremi

Els visitants podran conéixer els productes que fan els mestres artesans vinculats a Avec-Gremi, així com adquirir peces exclusives d'artesania de la Comunitat Valenciana.

Taller de modelatge per a xiquets per Isabel Cortés

El taller introduirà al modelatge de fang a xiquets/as de fins a 16 anys. Es tracta d'una activitat familiar perquè els xiquets/as desenvolupen les seues habilitats manuals.

Taller: inicia't en el món del mosaic per Encisar-et – AVEC

Els participants coneixeran la tècnica ceràmica d'elaboració de mosaics.

Visita els tresors del Museu de Ceràmica de Manises

El Museu de Ceràmica de Manises tindrà les seues portes obertes durant tota la jornada de Ceràmica Oberta perquè els visitants puguen gaudir de l'exposició permanent.

Visita a la fàbrica-museu de José Gimeno Martínez – La Ceràmica Valenciana

La fàbrica-museu de José Gimeno Martínez és la fàbrica de ceràmica més antiga en funcionament de la Comunitat Valenciana. Les seues portes s'obrin al públic excepcionalment per a aquesta jornada.

Visita a l'obrador de Pepe Royo

Activitat per a conéixer un taller de ceràmica tradicional per dins i de la mà del mestre artesà que el gestiona.

Taller de terrisseria per a tots els públics per Pepe Royo

Els participants coneixeran el procés de creació de peces al torn i podran experimentar en les seues pròpies mans la sensació de modelar una peça, seguint els consells i indicacions del mestre artesà.

Demostració Transformer per Pepe Royo

El mestre ceramista Pepe Royo ensenyarà als participants com crear escultures a partir d'atuells i cànters.

Taller crea el teu amulet d’ANPEC

Els assistents aprendran a realitzar penjolls de bijuteria amb ceràmica, mitjançant fang autoendurecible

Exposició efímera de ceramistes d’ANPEC

Selecció de peces de ceramistes associats d’ANPEC, Associació Nacional de Professionals de Ceràmica, entitat sense ànim de lucre que treballa en la defensa dels ceramistes, tant en l'àmbit tècnic com artístic.

Demostració de cocció de peces en Rakú i bufador sobre coure fugitiu

Mestres artesans pertanyents a ANPEC realitzaran demostracions de cocció de peces en viu mitjançant la tècnica tradicional del Rakú Obvara, originària del segle XII a Europa de l'Est.

Visita guiada al taller i l'exposició d'Arturo Mora

Els assistents, acompanyats pel propi ceramista, descobriran una col·lecció de peces de reflex metàl·lic totes elles elaborades en el torn de terrissaire, pintades a mà alçada i cuites.

Terrisseria: taller infantil d'iniciació al modelatge en fang

Es tracta d'una sessió didàctica en la qual s'introduirà als participants en la realització de personatges i paisatges modelats en fang.

Demostració de treball a torn impartida per Eugenia Boscà

Introducció en la terrisseria, mitjançant demostracions de peces realitzades a torn i decoració de peces transferint imatges al fang.

Demostració de modelatge a xurros per Clara Martínez

En la demostració s'introduirà als participants en la construcció d'una peça ceràmica amb la tècnica dels xurros. Aprendrem que amb fang en forma de xurros i les nostres mans és suficient per a fer totes les formes que se'ns ocórreguen.

Demostració de pintura ceràmica per Xavier Montsalvatje

En la demostració introduirà als participants en el seu particular univers pictòric en ceràmica, que li ha donat renom internacional. L'artista participa com a convidat del mestre ceramista Arturo Mora.

Demostració escultura ceràmica impartida per Rafaela Pareja

En la demostració introduirà als participants en la seua tècnica de treball amb les pastes ceràmiques per a l'elaboració d'escultures.

Visita a la fàbrica de Vicente Díez

Les instal·lacions de la fàbrica de Vicente Díez s'obrin per a oferir una detallada explicació de la fabricació de pastes ceràmiques, podent conéixer de primera mà els productes d'aquesta empresa, referent internacional en la fabricació i distribució de pastes ceràmiques i argiles per al sector artesà i tauleller.

Demostració de muntatge i funcionament de Forn Carret

Demostració realitzada per Jaime Romero. El ceramista oferirà una màster-class sobre la confecció i la cocció en un forn-carret en les instal·lacions de Vicente Díez.

Exposició peces Jaime Romero en Vicente Díez

La fàbrica de Vicente Díez a Manises compta amb botiga i xou-room en el qual es presenten treballs de mestres artesans de tot el món, en aquesta ocasió l'artesà resident serà Jaime Romero, presentant els seus últims treballs.

Demostració de Torn Ceràmic per Drac Ceràmic

Conxa Arjona i David Sánchez participaran en Ceràmica Oberta amb una sèrie de demostracions del treball al voltant amb pastes ceràmiques.

Visita guiada del taller i l'exposició de Maribel Martínez

Els participants podran visitar el taller i l'exposició de treballs de Maribel Martínez, en companyia de la ceramista i escultora, que introduirà als visitants en els materials i tècniques utilitzats en cadascuna de les peces, i els processos de treball que es desenvolupen en aquest taller.

Demostració i elaboració escultura ceràmica sobre ‘Las Meninas’

En aquesta demostració de l'elaboració d'una escultura, s'introduirà als participants en els processos i tècniques de treball amb les pastes ceràmiques i el modelatge, així com el treball sobre els volums i l'abstracció.

Visita guiada al taller Aliar-te Ceràmica

Coneix un taller de ceràmica contemporània per dins de la mà de l'artesana que el gestiona. El taller obri les seues portes amb l'activitat complementària de taller de modelatge ceràmic impartit per la pròpia ceramista.

Visita i demostració de fabricació de pisa groga

En Ceràmiques Palanca els participants podran visitar un taller tradicional especialitzat en la fabricació de la pisa groga, i particularment, en els utensilis de cuina tradicionals, mantenint un procés de fabricació heretat generació rere generació.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas