GRUPO PLAZA

palau de la música

Marc Albrecht dirigeix a l'Orquestra de València obres de Brahms i Mahler

S’estrena a Espanya Frontispiece for orchestra de la compositora sud-coreana Unsuk Chin

16/05/2024 - 

VALÈNCIA. L'Orquestra de València, sota la direcció del mestre alemany Marc Albrecht interpretarà demà divendres, a les 19.30 hores, la “Cinquena” simfonia de Johannes Brahms/Shoenberg. Es tracta d'un programa en el qual, a més, s'estrenarà a Espanya Frontispiece for orchestra de la compositora sud-coreana Unsuk Chin. Els Rückert-Lieder de Gustav Mahler, que cantarà la contralt germànica Wiebke Lehmkuhl, completen el programa.

El director del Palau, Vicente Llimerá ha indicat respecte a este concert d'abonament que “podrem gaudir de la interpretació de la qual és considerada com la “Cinquena” simfonia de Brahms, i que no és una altra que l'orquestració del seu Quartet amb piano núm. 1 en Sol menor, op. 25 per part d'un altre titànic compositor, Arnold Schoenberg, que va ser el seu gran valedor i defensor de la seua modernitat”.

Per a Llimerá, a més, “podrem assistir a l'estrena a Espanya de l'obra d'una de les compositores més importants de l'actualitat com és Unsuk Chin, i al debut en la nostra programació i amb l'Orquestra de València d'un director de gran prestigi com és Marc Albrecht, i d'una veu lírica internacional com és Wiebke Lehmkuhl”.

Frontispiece for orchestra de Chin evidència una fascinació per la gran tradició musical que compartix la compositora amb qui va ser un dels seus principals mestres, György Ligeti. En paraules de Paco Yáñez, autor de les notes al programa, l'autora, “més que treballar les cites musicals a manera de patchwork…, ho fa filtrant les successives cites a través de l'estil d'un segon compositor, demostrant Chin un domini magistral de la tècnica i dels llenguatges històrics”.

Marc Albrecht és reconegut a internacionalment com a director de repertori romàntic germànic-austríac, des de Wagner i Strauss fins a Zemlinsky, Schreker i Korngold, i cultiva amb convicció tot el seu repertori musical, que comprén des de Mozart fins a la música contemporània. Va ser anomenat "Director de l’Any" en els Premis Internacionals d’Òpera el 2019. Ha dirigit la Berliner Philharmoniker, Koninklijk Concertgebouworkest, Münchner Philharmoniker, Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Orchestre National de France, entre moltes altres.

La contralt Wiebke Lehmkuhl posseix un repertori que comprén des de Monteverdi, Händel i Bach fins a oratoris romàntics, Mahler i Wagner. És convidada habitual de la Berliner Philharmoniker, Cleveland Orchestra, Tonhalle-Orchester Zürich, Gewandhaus de Leipzig, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Bamberger Symphoniker i Orchestre de Paris, on ha treballat amb directors com Kirill Petrenko, Klaus Mäkelä, Daniel Harding i Riccardo Chailly. També es convidada habitual en festivals com el Schleswig-Holstein, Rheingau i Lucerna. Ha actuat en els festivals de Salzburg i Bayreuth.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas