GRUPO PLAZA

segona edició

Marta Buchaca, Josep Pons i Caterina Valriu, protagonistes de la segona edició de Lletres compartides

16/10/2023 - 

VALÈNCIA. L’escriptora catalana Marta Buchaca donarà el tir d’eixida a la segona edició del programa Lletres compartides amb la visita a diversos centres escolars i a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant. Buchaca, autora de les peces teatrals L’olor sota la pell, Plastilina i Litus, i la novel·la Sis mesos, abordarà amb els estudiants la seua obra i la situació de la literatura actual. 

La visita següent, prevista per als dies 25, 26 i 27 d’octubre, serà la de l’escriptor menorquí Josep Pons, que ha publicat amb gran èxit de crítica i d’acollida Un final. L’autor participarà juntament amb l’acadèmica i coordinadora de la iniciativa Lletres Compartides en la Comunitat Valenciana, Àngels Francés, en un acte en la llibreria Abacus de València. A més a més, Pons Sansaloni participarà en diverses trobades amb alumnat de Secundària per a mostrar-los el procés de creació d’Un final.

I l’últim aterratge en el territori valencià serà el de Caterina Valriu. L’escriptora i narradora oral de Mallorca participarà en un interessant diàleg entre les diferents autores convidades a la Tardor Literària de Gandia, convocat per al 14 de novembre. L’autora de Mare, d’on venen els infants?, L’amic de paper i Per fat i fat, contes per tornar a contar entre altres, també mantindrà trobades amb estudiants que volen conéixer la trajectòria de Catalina Contacontes, nom pel qual és coneguda entre els seus seguidors.

"El projecte Lletres compartides és una oportunitat per conéixer noves veus de la nostra literatura i establir, amb les diverses iniciatives que implica, llaços que enfortisquen les relacions entre les institucions culturals i els escriptors i les escriptores de l’àmbit lingüístic compartit", indica M. Àngels Francés. I és que els trenta-tres autors que formen part del programa representen diferents estils i gèneres literaris: poesia, literatura infantil i juvenil, novel·la, contes, etc.

Pel que fa als escriptors valencians, en esta segona edició Teresa Broseta difondrà la seua obra en biblioteques i col·legis de Catalunya els primers dies del mes de novembre; la poetessa M. Josep Escrivà estarà a Mallorca, territori on també aterrarà a finals d’octubre Mercè Climent per a conéixer les inquietuds dels joves lectors mallorquins; Silvestre Vilaplana compartirà xarrada amb alumnes de diferents instituts de Menorca i usuaris de biblioteques, i Joan Garí tindrà ocasió de difondre les seues narracions amb estudiants de les Illes Pitiüses.

El programa Lletres compartides naix de la necessitat d’acostar els escriptors de tot l’àmbit lingüístic als lectors que encara no els han llegit i posar-los en relació amb el sector de la creació i la promoció literàries dels altres territoris. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Institució de les Lletres Catalanes, la Fundació Mallorca Literària i el Consell Insular de Menorca van impulsar l’any passat este programa, al qual s’han incorporat enguany els territoris de les Illes Pitiüses i de la Catalunya Nord. A més, Lletres compartides repetix el club virtual de lectura adreçat a tots els estudiants universitaris de l’àrea lingüística que es desenvolupa en col·laboració amb la Xarxa Vives d’Universitats. 

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas