GRUPO PLAZA

del 26 al 31 d'octubre

Més de 3.000 títols, 60 editorials i 80 activitats en la "gran cita" de la Plaça del Llibre de València

20/10/2022 - 

VALÈNCIA (EP). Més de 3.000 títols, 60 editorials i 80 activitats són alguns dels nombres més destacats que ofereix la desena edició de la Plaça del Llibre de València, la "gran cita literària", que se celebrarà del 26 al 31 d'octubre a la Plaça de l'Ajuntament.

Així s'ha destacat en la presentació de l'esdeveniment, que s'ha dut a terme aquest dijous en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània amb la presència de Rafael Domínguez, director de la Plaça; Teresa Val, directora de Fundació FULL; Alexandra Va usar, presidenta d'Escola Valenciana; Mercé Viana, en representació de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC); Anna Gascón, per part d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV); i el secretari autonòmic de Cultura, Ximo López.

Enguany, per a celebrar una dècada, la programació incorpora una sèrie de novetats "connectades amb els valors que estan en el centre del nostre pensament: la diversitat, la igualtat i la proximitat", tal com ha explicat Domínguez.

Els visitants podran adquirir nous llibres i gaudir de les 80 activitats programades per les entitats organitzadores i per les més de 60 editorials participants, entre ella Sembra Llibres, Edicions Tres i Quatre, Onada Edicions, Edicions 96, Edicions Bromera, Andana Edicions, Publicacions de la Universitat de València o la premiada Premi Plaça del Llibre 2022, Edicions del Bullent.

Durant l'última setmana d'octubre, la ciutat s'omplirà de múltiples cites com a presentacions literàries, trobades amb autors i autores, animacions infantils, teatre, concerts i l'emissió de dos podcasts en directe.

Una de les propostes "més estimulants" per a la ciutadania valenciana: un gran expositor, de 3.000 títols de totes les matèries i en català a la venda, format per tres llibreries valencianes: Abacus Cooperativa, Tirant lo Blanch i la Llibreria de la Plaça del Llibre.

Xiquets i joves

Aquest certamen té sempre molt en compte als més menuts. Enguany hi ha 25 activitats programades per als xiquets, entre les quals destaquen un taller d'elaboració d'un menjador sostenible per a pardals, contacontes, propostes per a centres escolars.

Per al públic juvenil, en aquesta ocasió s'emetran dos podcasts literaris: 'Gent Ràndom' i 'Llegim a l'andana'. Com ja va sent tradició en cada Plaça, la Jove Muixeranga de València actuarà el dissabte al matí.

Per al públic adult, destaca el recital de poesia dedicat a Josep Piera, Premi a la Trajectòria Literària Plaça del Llibre 2022, de la mà de reconeguts poetes com Marc Granell, Vicent Berenguer, M. Rosa Sabater, Isabel Garcia Canet, Blanca Garcia-Oliver, M. Josep Escrivà i el mateix Piera.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas