GRUPO PLAZA

inicia gira a costa rica

'Mulïer' dóna el salt amb representacions a Amèrica Llatina, Àsia i Europa

28/03/2018 - 

VALÈNCIA. Maduixa Teatre prepara les seues maletes per a embarcar-se en una gira on representarà per primera vegada a l'altre costat de l'Atlàntic el seu guardonat treball Mulïer. La producció escènica de la companyia suecana, premiada amb els Premis MAX al millor espectacle de carrer i a la millor composició musical, a més del Premi Moritz de Fira Tàrrega i el Premi Umore Azoka de Leioa a la millor producció teatral, iniciarà durant els primers dies d'abril el seu periple per les Amèriques.

La gira de Mulïer arrencarà en el Festival de les Arts de Costa Rica, considerat el festival més gran de teatre de carrer a Centreamèrica. Pocs dies després visitaran el Teatre Nacional de Nicaragua, continuant el seu gira a Hondures i finalitzant a El Salvador.

La gira llatinoamericana compta amb l'ajuda de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament amb l'objectiu de fomentar la presència i coneixement de la diversitat de la cultura espanyola als diferents països i serà la primera eixida de Mulïer abans d'aterrar en diferents destinacions europees com França, Polònia, Alemanya i Portugal. L'agenda de 2018 portarà també l'estrena del treball dirigit per Joan Santacreu en el continent asiàtic, ja que Korea del Sud serà una altra de les destinacions"Per a la companyia no hi ha millor reconeixement que la resposta del públic en cada representació, és molt especial que l'espectador s'emocione en veure l'espectacle" afirma Santacreu.

El poder de la dona

Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Una producció en la qual s'han investigat els límits físics amb la dansa i l'equilibri, i on el moviment se suma a la força i les emocions. L'espectacle neix de "la necessitat d'explorar la identitat femenina" a través del joc corporal, posant l'accent en la imatge, la poètica visual i la narració per arribar a la sensibilitat de l'espectador. La representació preten sevir d'homenatge a totes les dones que durant segles i segles d'opressió "han lluitat i segueixen lluitant amb la finalitat de mantenir viu el seu jo salvatge", i que reclamen el seu dret a ballar i córrer lliurement en la nostra societat.

Mulïer va ser creada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca i l'Institut Valencià de Cultura en 2016. La imminent gira llatinoamericana que durà a terme Maduixa Teatre es complementarà este any amb una llarga llista de destins nacionals entre els quals es troben, entre altres ciutats, Manresa, Màlaga, Lugo, Marbella, Xest, Eivissa, Alcoi, Lleida, Alzira o Pamplona.

Durant els seus catorze anys de recorregut. Maduixa Teatre ha representat els seus espectacles en més de 20 països de tot el món, ha realitzat més de 2.500 representacions amb els seus diferents espectacles i han estat vists per més d'un milió d'espectadors.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email