GRUPO PLAZA

MÚSICA DE PRODUCCIÓ LOCAL

Naix ‘Col·lecció de Vinils’ el programa d’À Punt Ràdio que visita la discoteca de la memòria

7/10/2018 - 

VALÈNCIA. Hui diumenge À Punt Ràdio comença a emetre Col·lecció de Vinils, un monogràfic que analitza discos valencians que han fet història. El programa, presentat per Àlex Martínez Orts, vocalista del grup Tardor, i dirigit per Rafa Cervera, tractarà un disc a la setmana i farà un repàs de les cançons, els artistes que l’han creat i l’imaginari que envolta la producció musical. Amb convidats especials, Col·lecció de Vinils pretén reivindicar els discos històrics i renovadors de l’escena musical valenciana, produïts a casa i que no han tingut gran repercussió, en la seua majoria.

El programa es compon d’una xarrada amb els autors i d’intervencions de persones relacionades amb el disc, els quals aportaran veus, records i opinions per a ajudar a l’espectador a acabar de submergir-se en l’univers musical setmana rere setmana. El recorregut anirà des de l’estil trencador d’Isa Terrible fins les melodies de Senior i el Cor Brutal. El passat, present i futur de la música valenciana bateguen en Col·lecció de Vinils, un programa que pretén “acostar a tothom la història dels discos de la nostra terra, erigint-se com a una alternativa a la manera frenètica i aïllada que tenim de consumir música en l’actualitat”, afirma el seu director, Rafa Cervera.

Amb la sintonia de Remi Carreres, el programa presenta una tria d’artistes amb estils diferents que van produir les seues obres des dels anys 70  fins l’actualitat. Col·lecció de Vinils es podrà sentir cada diumenge al matí i a través del podcast del programa, en la web d’À Punt Ràdio.

El primer programa començarà fent un repàs de la història del grup d’Indie rock dels 90 Una Sonrisa Terrible, i del seu disc Promesas. Amb Isa Terrible, vocalista, i d’altres convidats relacionats amb la banda, Àlex Martínez Orts analitza les seues cançons en un context de canvi social en el qual la presència de les dones en el rock valencià era, gairebé, una casualitat.

Una de les característiques de Col·lecció de Vinils és el seu llenguatge planer i directe, que el fa accessible per a qualsevol tipus d’oient: “Volem que arribe a tot el món. No és necessari que la gent conega al convidat. La idea principal és presentar-li a l’espectador el disc i l’artista, setmana a setmana. En definitiva, fer una tasca de divulgació dels discos d’ací”, comenta Rafa Cervera. “L’oient és un dels elements més importants del programa. I és per això que volem involucrar-nos amb l’espectador, crear una relació entre el programa, l’artista i el públic”, afegeix el director.  

Alex Martínez Orts, periodista i músic, és vocalista del grup de pop-rock valencià Tardor. Ell presentarà el programa i conduirà els convidats pel recorregut sobre la seua música. Darrere del micro hi ha Rafa Cervera, periodista musical amb una llarga trajectòria i que dirigirà el programa.

Hui arranca la primera temporada de Col·lecció de Vinils, formada per tretze capítols. No obstant, Rafa Cervera espera que “en siguen molts més”. Per la recuperació de la memòria musical, amb contingut i de producció local. Que el vinil no deixe de sonar en molt de temps.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme