GRUPO PLAZA

dotat amb 10.000 euros 

Naix el Premi l’Alcúdia de Narrativa Juvenil

8/02/2023 - 

VALÈNCIA. Josep Gregori i Marc Senabre, editor i editor literari de Bromera, i Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia i Jaume Prats, regidor de Cultura, han presentat aquest dijous el Premi l’Alcúdia de Narrativa Juvenil 2023, un certamen literari dotat amb 10.000 euros Les obres presentades han d’estar pensades per a lectors i lectores d’entre 13 i 16 anys. 

"Per a Bromera és una satisfacció molt gran fer realitat aquest premi», ha destacat Josep Gregori, que ha assenyalat que els lectors i lectores joves són un públic molt especial que cal cuidar i contribuir perquè mantinguen el bon costum de la lectura. «Apostar per la literatura juvenil en valencià és apostar perquè hi haja creació literària de qualitat", ha remarcat. 

Per la seua banda, l’alcalde de l’Alcúdia ha agraït a Josep Gregori per confiar en què l’Alcúdia poguera tindre un premi tan important com aquest. "És un premi de primera divisió, i que millor manera que fer-lo de la mà de Bromera. Estic convençut que serà un premi de referència amb molt de futur. Sempre recordarem el dia de hui", ha celebrat. 

Marc Senabre ha explicat que la creació d’un nou premi de literatura juvenil és una notícia fantàstica, ja que, al seu parer, hi ha relativament pocs premis de literatura juvenil i és un dels segments més importants pel que fa la consolidació de lectors. "És una etapa on es perden molts lectors i un premi d’estes característiques ens ofereix la possibilitat d’aconseguir les millors obres i, per tant, les que puguen connectar més fàcilment amb els joves", ha celebrat. 

L’anunci públic del nom de la persona guanyadora tindrà lloc el 1 de maig de 2023. El premi es lliurarà en l’acte de presentació de l’obra guanyadora, que se celebrarà al voltant del dia 9 d’octubre de 2023.

Per a la difusió de les bases, els organitzadors del Premi seleccionaran cada any un quadre representatiu d’algun dels artistes de la localitat. Per a aquesta primera edició, la pintura que acompanya les bases és de l’artista plàstic Ximo Gascón i fa referència a modismes i expressions del valencià.

Noticias relacionadas

l'acord garanteix la continuïtat a Alzira

Grup Planeta compra l'editorial Bromera

Por  - 

Josep Gregori, fundador i actual director de Bromera, ha anunciat que el gener de 2024 cedirà el relleu de la direcció del grup en Bernat Bataller

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme