GRUPO PLAZA

en La sala Alfons el Magnànim de la Beneficència

Neønymus trasllada al públic a l'època dels neandertals mitjançant la música

17/02/2023 - 

VALÈNCIA. El Museu de Prehistòria de València, MUPREVA, ve organitzant activitats que ajuden a la difusió del seu patrimoni des d’accions transversals. Així, ja són algunes les col·laboracions amb el programa Música en construcció, orientades a posar en valor peces singulars de la col·lecció pròpia.

En este sentit, l’activitat més recent ha sigut unes visites guiades al neandertal de Cova Foradada, una peça excepcional conservada en el museu i que ara ha sigut descoberta des de les evocadores músiques de Neønymus.

 Així, el concert Neønymus. Viaje a lo remoto, dirigit a públic familiar, va plenar el saló Alfons el Magnànim per a gaudir de l’original projecte musical de Silverio Cavia. Música evocadora d’èpoques antigues, recreació de paisatges sonors amb una forta càrrega de simbolisme, tot amb una atrevida combinació de tecnologia, sintetitzadors, instruments neoprehistòrics i la personalíssima veu de Silverio Cavia.

Prèviament al concert, vora un centener de persones van participar en les dues visites guiades a la Sala permanent de Societats caçadores i  recol·lectores al Museu de Prehistòria de València, de la ma del seu conservador Alfred Sanchis. El museu ha volgut contextualitzar l’entorn d’este llinatge d’homínids que habitaren les nostres terres fa milers d’anys, i dels quals en conserva algunes restes procedents de Cova Negra (Xàtiva) Bolomor (Tavernes) i Cova Foradada (Oliva).

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme