X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

Homenatge al pintor

Nou músics valencians reinterpreten l'exposició d'Antoni Miró a La Base

10/10/2018 - 

VALÈNCIA. (VP/EFE). Júlia, Pau Alabajos, Miquel Gil, Mireia Vives i Borja Penalba, Mara Aranda o Cesk Freixas són alguns dels artistes que fan un homenatge al pintor alcoià Antoni Miró amb cançons inspirades en els seus quadres, que es convertiran en disc i formaran part del catàleg Antoni Miró, pintura musicada.

Segons un comunicat de La Marina, aquest estudi artístic "serà presentat pels mateixos músics, en un context excepcional envoltats de quadres del pintor en La Marina de València, en un concert-homenatge d'entrada lliure que se celebrarà diumenge que ve en La Base, el nou espai de cultura, creativitat i innovació de la ciutat".

Per la seua banda, el pintor Antoni Miró ha afirmat que "el disc és una mirada inèdita sobre la pintura" i ha afegit que "és una bona manera d'entendre que les fronteres entre les arts són difuses i, si existeixen, estan per a transgredir-les entre tots".

El disc és, segons el comunicat de La Marina, "una iniciativa col·lectiva dirigida pel cantautor Feliu Ventura, a qui uneix una complicitat artística d'anys amb el pintor". Ventura ha construït un disc-antologia "que musicalitza obres diverses que respiren Miró des de la seua crítica més explícita al suggeriment de l'esperança i la sorpresa en un món convuls".

El treball també inclou un recital de poemes dedicats a Miró per part de Marc Granell, Josep Piera, Ovidi Montllor i Isabel-Clara Simó, interpretats per Pepa Alòs i Francesc Anyó.

Es tracta d'un viatge singular, quasi didàctic, per l'obra de Miró, un projecte compta amb la col·laboració de Presidència de la Generalitat Valenciana, l’IVAM, La Marina de València i la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email