GRUPO PLAZA

cinema valencià

Octavio Guerra estrena 'Jo tenia una vida' en el Festival de Málaga

23/02/2023 - 

VALÈNCIA. Després d'una dècada vivint al carrer, Jesús Mira decideix iniciar la seva reinserció social mitjançant programes d'acollida i treball. Al cap dels anys, sent com aquests programes suposen un minvament de la seva llibertat personal i un obstacle per recuperar la seva vida. És llavors quan els abandona, tractant de recuperar la seva autonomia i de viure del seu treball. Durant tot aquest procés, Jesús està acompanyat per Elena, una sociòloga que realitza la seva tesi doctoral sobre el sensellarisme i que acabarà sent el seu únic vincle emocional.

Jo tenia una vida, de Octavio Guerra, vol oferir una visió humanista, una aproximació antropològica i allunyada de paternalismes sobre persones que en algun moment de les seves vides han tingut una situació de carrer i que ara estan en un procés de reinserció.

El dia a dia de Jesús assenyala els límits que poden suposar per al desenvolupament individual els propis programes assistencials. Límits que, si bé en el seu moment formen part del procés, després conformen un sostre de vidre per establir una autonomia plena. Les contradiccions i els interrogants formen part d'aquesta història, en la qual els individus, els col·lectius i les institucions implicades es mostren amb les seues llums i ombres. Durant els vuit anys que ha durat el rodatge, molts són els factors que han intensificat el risc de Jesús a tornar a viure al carrer, entre els quals destaca l’arribada d’una pandèmia mundial.

La pel·lícula, distribuida per Begin Again Films, compta amb la participació de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA), l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i À Punt Mèdia. Durant el seu desenvolupament, el projecte va ser guardonat, entre d'altres, amb el Premi al Millor Projecte Plataforma VLC al festival Docs València.

El director, Octavio Guerra, establert a València, compta amb una llarga trajectòria al cinema documental. El seu anterior llargmetratge, En busca del Óscar, es va estrenar a la Setmana de la Crítica de la Berlinale, i el seu curt La máquina de los rusos va ser nominat als premis Goya. També va ser realitzador de la sèrie documental Six Dreams per a Amazon Prime, premiada amb un Emmy.

Calibrando Producciones, per altra banda, és una productora especialitzada en el documental i la no ficció, amb una posició consolidada al sector des de fa més de dotze anys. Entre les seves obres destaquen el ja esmentat llargmetratge En busca del Óscar, que també va ser seleccionat a festivals com BAFICI, Göteborg, Gijón i Raindance. Jo tenia una vida s'estrenarà el dia 12 de març a les 22:00 al Teatre Echegaray de Màlaga.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas