GRUPO PLAZA

S'ESTRENARÀ AL FESTIVA DE MÀLAGA 2017

Paella Today! inicia el seu rodatge per saldar “un deute cinematogràfic amb València”

30/09/2016 - 

VALÈNCIA. Paella Today! encetarà el proper dilluns el seu rodatge amb un equip artístic i tècnic pletòric d’il·lusió. Eixe ambient d'eufòria -més bé creativa que econòmica- és possible que no siga determinant per al registrament d’una pel·lícula capaç de refer la imatge més atractiva de la ciutat de València, però sorprén com a punt de partida en el qual la pròpia història -i no el finançament, la presència de segons quins actors o les ajudes públiques rebudes, que n’hi ha- acapare el discurs dels seus responsables en el set-up de la filmació.

El valencià César Sabater s’enfronta així al seu primer llargmetratge com a realitzador amb dos referències clares: “Berlanga i Kevin Smith”. Ell mateix s’acosta a la realitat d’un relat audiovisual, el de la ciutat de València, que arrossega una mancança històrica: “pretenem saldar el deute cinematogràfic amb la ciutat després de 15 anys sense que cap pel·lícula la retrate com es mereix”. Així, espais com ara la Malva-rosa, els voltants de la Llotja, la plaça de l’Almoina o el Mercat Central tindran una oportunitat amb una pel·lícula que sí que aspira a tastar els mercats internacionals.

Amb 400.000 euros de pressupost, Paella Today! ja mostra des del seu nom la vocació per tractar d’arribar a mercats europeus i globals mitjançant l’element gastronòmic de referència: la paella. Per al productor executiu, Luis Piquer, s’han confós “els nostres valor com a tòpics, una qüestió que ens ha fet malentendre l’autocrítica a València. Els nostres valors són símbols internacionals”. I la paella ha d’exercir d’ariet per obrir canals de comunicació, un repte (el del product placement) que és una de les principals incògnites de la producció, tot i que els responsables del film són optimistes amb la predominança de la història.

Paella Today!, que ja compta amb un acord de distribució per un bon nombre de sales a escala nacional, espera ser estrenada al proper Festival de Cine Espanyol de Màlaga. Qüestionat el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, per la idoneïtat de tractar d’aconseguir l’estrena del film per a la pròxima edició de Cinema Jove ara que vol apropar-se a l’audiovisual valencià, ha respost que “no passaria res per estrenar-se a Màlaga”, donada la seua vocació per ‘competir’ en l’escenari nacional. Tot i així, ha admès que li vindria de gust que fóra al festival valencià.

Una història d’amor a tres bandes amb cameos (com el de Chimo Bayo)

  César Sabater a l'esquerra de la imatge (Foto: EVA MÁÑEZ)

Les primeres escenes es roden este dilluns 3 d'octubre a València i durant quatre setmanes la ciutat serà el plató de rodatge d’esta “gastrocomèdia mediterrània, amb un humor molt blanc, que pretén transcendir a escala nacional i ajudar a allunyar-nos de certs estigmes del passat. La paella és el fil conductor per a explicar la història d'un divertit triangle amorós”, ha comentat el director de la pel·lícula, César Sabater. Basada en un affaire personal, el film comptarà amb un repartiment especialment estimulat per tindre l’oportunitat de fer un guió còmic: Pablo Rivero, Olga Alamán, Pau Gregori, Alberto Jo Lee i Emilio Mencheta. Amb les seues interpretacions, “la València més bella serà testimoni de la història d’esta delirant disputa de dos amics que lluitaran per la xica perfecta”, segons la producció.

Rivero ha qualificat Paella Today! com “un regal” per “les ganes que tenia de fer una comèdia per al cinema i per com està de ben escrita i com de divertida resulta”. Un regal per als sentits, per les localitzacions que té València i que, quan es vegen en la pantalla, un ja està desitjant tornar a aquesta ciutat”. Alamán, l'actriu protagonista, s'ha declarat “emocionada” per poder defensar un paper protagonista en una producció valenciana que es roda a la seua ciutat en la qual interpreta Mar, un paper que ha qualificat com “un caramel” per a qualsevol actriu “perquè ho té tot”.

A més a més, Sabater ha esmentat alguns dels cameos que hi haurà a la pel·lícula, com ara el del dj Chimo Bayo i la seua filla Tanya, Marta Berenguer o la periodista Carmen Alcayde.

D’una altra banda, la producció avança que està previst que la història que desenvolupa la pel·lícula tinga la seua pròpia versió novel·lada, encara que segons els productors el llibre arreplegarà de forma més àmplia la ficció acompanyada de detalls històrics, gastronomia i cultura valenciana.

 Hemeroteca Cultur Plaza

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme