GRUPO PLAZA

Els Premis Lletraferit arriben a la seua quinta edició  

Paula Bonet, Premi Lletraferit de Cultura Valenciana

5/07/2022 - 

VALÈNCIA. Després de dos anys de canvi de data a causa de la pandèmia, els Premis Lletraferit, convocats per Ediciones Plaza i Llibres de la Drassana, retornen a la seua celebració habitual, a l’inici de l’estiu, i arriben a la quinta edició amb una gala que tindrà lloc este dijous 7 de juliol, amb les seues tres categories de Novel·la, Novel·la Juvenil i Cultura Valenciana.

Serà una edició encara marcada pel descomunal èxit de l’obra guardonada amb el III Premi Lletraferit de Novel·la, Noruega, de Rafa Lahuerta, que ha venut ja 16.000 exemplars en valencià i ha estat traduïda al castellà, llengua en què ha venut 4.000 exemplars més. La novel·la guanyadora l’any passat, Càndid, de Miquel Nadal, va per la 3ª edició i s’acosta als 2.000 exemplars, unes xifres semblants a les de la també premiada L’últim dels valencians, de Guillermo Colomer, dades que mostren la consolidació total d’uns premis que s’han convertit en un dels grans referents de la narrativa valenciana. 

En este sentit, també s’entregarà el Premi Diafebus de Novel·la Juvenil, que l’any passat van obtindre Sergio Hernández i Toni Caballero per El diari de Laia, sumant-se així a importants èxits anteriors com la novel·la fantàstica La Casa Invisible, de Carme Cardona, i la d’aventures El traficant de nits, d’Ivan Carbonell. A més de la preuada estatueta dissenyada per l’escultor Jaume Chornet, els guanyadors de les dos categories de narrativa rebran 5.000 euros i 1.500 euros respectivament i l’editorial Drassana publicarà les seues obres en els pròxims mesos.

Segons ha indicat el president del jurat, l’editor Toni Sabater, per a l’edició de 2022 s’han presentat un total de díhuit obres que, en les seues paraules: “Han mostrat un alt nivell i una gran varietat de temàtiques i estils. De fet, enguany hi haurà alguna que altra sorpresa en anunciar els guanyadors del Premi Lletraferit de Novel·la i del Diafebus de Novel·la Juvenil. Sorpreses positives, evidentment”. En concret, el lliurament dels premis tindrà lloc el dijous 7 de juliol, en una gala que començarà a les 19:30 hores en el Biohub de La Marina de València, presentada per la comunicadora Laura Grande.

 Foto: KIKE TABERNER.

Joan Ignasi Alfonso, director d’expansió de Valencia Plaza, que organitza els V Premis Lletraferit, destaca la consolidació dels guardons literaris: “S’han convertit en una cita ineludible en el calendari de la nostra literatura i, a més, en una marca que assegura la qualitat literària dels llibres en valencià. És per això que seguim apostant fermament per enfortir una oferta editorial en clau valenciana”.

En la gala s’atorgarà també el Premi Lletraferit de Cultura Valenciana, que, després d’haver estat concedit a Joan Francesc Mira, Josep Piera i  Manuel Vicent, enguany recaurà en la pintora, gravadora i escriptora Paula Bonet (Vila-real, 1980). La polifacètica artista valenciana s’ha mostrat “molt feliç de rebre esta important distinció d’uns premis que estan contribuint notablement a enriquir i expandir la cultura valenciana”. Els treballs de Bonet tenen un èxit indiscutible des de fa una dècada i la seua trajectòria artística, sempre molt vinculada a les lletres i els llibres, ha acabat unint art i literatura amb la seua darrera obra, La anguila, que s’ha traduït alhora en una exposició de pintura i en la seua primera novel·la, publicada per Anagrama en 2021.

En definitiva, la societat valenciana té una nova cita amb la literatura i la cultura valencianes en la gala dels V Premis Lletraferit.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas