GRUPO PLAZA

NOVETAT EDITORIAL DEL IAM

Què passaria amb un accident a la Central Nuclear de Cofrents? Les lliçons de Txernòbil i Fukushima

14/09/2017 - 

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació acaba d’editar el llibre Txernòbil, Fukishima i la Central Nuclear de Cofrents, escrit per la responsable de la campanya d’energia i canvi climàtic de Greenpeace Espanya Raquel Montón i pel sociòleg de la Universitat de València Francesc J. Hernàndez

El llibre descriu les similituds entre les centrals nuclears de Txernòbil, Fukushima i Cofrents (amb un mateix disseny), analitza les causes dels accidents de Txernòbil i Fukushima i estudia quines han sigut les conseqüències per a les societats i el medi ambient pròxims a les dues plantes nuclears. En el volum també es reflexiona sobre les conseqüències d’un hipotètic accident a Cofrents.

Amb motiu del llançament del llibre, el proper dimarts 19 de setembre, a les 19’30 hores, es presentarà al MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat) amb un debat en el que participaran, a més dels dos autors, Carles Arnal, polític i activista mediambiental, i Maria Josep Picó, destacada comunicadora valenciana experta en periodisme ambiental.

Què podria passar amb un hipotètic accident a la Central Nuclear de Cofrents?

Molt s’ha parlat al llarg dels últims mesos al voltant del futur de la Central Nuclear de Cofrents. Els quaranta anys de vida de la central es compliran en 2021, i després de l’anunciament del tancament de la Central Nuclear de Garoña, no són pocs els que s’han sumat a la demanda de desmantellar Cofrents. Iberdrola, propietària de la central, pretén demanar al govern central l’ampliació de la seua llicència, mentre per part de les Corts Valencianes s’ha aprovat el seu tancament en la data assenyalada. A més, diversos grups parlamentaris han presentat al Congrés una proposició no de llei per sumar-se a aquesta demanda. Cal afegir també la preocupació internacional pel medi ambient, emparada en la qual,  per exemple, Alemanya ha anunciat el tancament de totes les seues centrals nuclears per al 2022.

Txernòbil, Fukushima i la Central Nuclear de Cofrents pretén respondre a les preguntes que els ciutadans valencians es fan sobre el funcionament de la central i les conseqüències fatals que tindria un possible accident a la central. Montón i Hernàndez comparen Cofrents a les instal·lacions de Txernòbil i Fukushima, les dues grans catàstrofes nuclears que ha viscut el nostre planeta, per tractar de fer una crida d’atenció a la població sobre un problema i un debat encara molt candent. Per què es produïren els accidents de Txernòbil i Fukushima? Quines foren les conseqüències per a les societats i el medi ambient? Com viu la gent a Fukushima? Què podria passar amb un accident a la Central Nuclear de Cofrents? Preguntes sense respostes senzilles que s’abordaran en el debat del proper 19 de setembre.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email