X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

teatro, talleres, mercados...

Riba-roja del Túria ofrece a los valencianos volverse visigodos durante tres días

9/08/2018 - 

VALÈNCIA. El 7, 8 i 9 de setembre, en el casc antic de Riba-roja de Túria es celebrarà per segon any consecutiu la Gran Festa del Dux, un esdeveniment que cerca donar a conèixer la cultura visigoda. A més, l'esdeveniment gira entorn d'un dels jaciments arqueològics "més important" del segle VII a Europa: Pla de Nadal. 

Segons detalla l'organització Pla de Nadal posseeix tres peculiaritats que "ho fan únic". En primer lloc, aquest jaciment "és un dels pocs exemples d'arquitectura civil visigoda". A més, entre les peces oposades destaca un xicotet medalló amb el nom de Tebdemir, corresponent al propietari d'aquesta vila palatina. I finalment, aquest jaciment conté "una gran riquesa escultòric-arquitectònica", havent-se recuperat unes 900 peces en les diferents campanyes arqueològiques. "Davant aquestes evidències, no ens queda més que dir que, Riba-roja Túria és visigoda", manifiesten els impulsors.

La Gran Festa del Dux es realitzarà al llarg de tot el casc antic de Riba-roja de Túria, on se situarà un mercat visigot, es recrearan diversos oficis i professions de l'època, es podrà participar en tallers i en la ludoteca visigoda. També hi haurà espai per a la gastronomia, la falconeria i la música en viu. No faltaran les representacions dramatitzades al llarg de tot el mercat i, per descomptat, estarà la presència dels senyors de Pla de Nadal, Tebdemir i la seua esposa Teodora, els seus soldats i libertos. 

Aquest mercat comptarà amb la presència i col·laboració de l'Associació d'Amics del Museu Militar de València els qui explicaran la manera de vida dels visigots a través de diverses activitats a l'aire lliure. Durant els tres dies es realitzaran jornades de portes obertes el Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i visites teatralizadas a Pla de Nadal.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email