GRUPO PLAZA

AGENDA CULTURPLAZA

Richard Gere visita hui València

26/09/2016 - 

VALÈNCIA (EP/VP). L'actor i activista Ricard Gere visitarà dilluns que ve, 26 de setembre, juntament a la seua parella, Alejandra Silva, --tots dos col·laboren amb la Fundació Rais-- la ciutat de València, en una jornada solidària que pretén contribuir a avançar en la solució del problema de les persones sense llar.

Durant la seua visita a la capital del Túria, es farà un passe solidari de la pel·lícula 'Invisibles' i es farà públic un compromís institucional per a avançar en la solució del problema dels sensellar de la ciutat, detalla RAIS Fundació en un comunicat.

Els impulsors de l'acte recalquen que les últimes dades sobre les persones sense llar a València han revelat que és urgent actuar front a esta situació i apostar per solucions orientades a la prevenció i la cobertura real de les necessitats bàsiques, així com desenvolupar un programa innovador destinat a les persones sense llar més vulnerables, basat en el model d'habitatge amb suport anomenat Housing First.

La campanya 'Homeless MeetUP València', que es va portar a terme el mes d'abril passat, va revelar una realitat oculta pel que fa a les persones sense llar que viuen i dormen als carrers de València cada nit: 404 persones. És especialment preocupant, destaquen des de Rais, que el 45% de les persones enquestades han estat atacades o agredides i que el 57% patixen greus problemes de salut.

En este context, es farà públic el compromís entre les institucions valencianes i RAIS Fundació per a avançar en solucions respecte del 'sensellarisme'.

Durant l'acte es farà una roda de premsa en la qual participaran l'alcalde de València, Joan Ribó; la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra; i el director general de RAIS Fundació, José Manuel Caballol, juntament amb l'actor i activista Richard Gere i la seua parella, Alejandra Silva, els dos col·laboradors de RAIS Fundació.

L'acte públic culminarà amb un passe solidari de la pel·lícula 'Invisibles', que protagonitza l'actor nord-americà, al Palau de la Música de València.

'Invisibles' (Time out of Mind, 2014), dirigida per Preguin Moverman, és un al·legat contra la indiferència de la societat cap a les persones sense llar en les grans ciutats, i mostra la realitat del sensellarisme i la cara humana d'un problema amb dimensions d'emergència social.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme