GRUPO PLAZA

es presenta el 22 de juny

'Socialistes d'un país imaginat', el llibre que inaugura una altra nova col·lecció del Magnànim

21/06/2017 - 

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta el 22 de juny, a les 19:00 hores, el llibre 'Socialistes d’un país imaginat. Una història del Partit Socialista del País Valencià (1974-1978)', a la sala Gregori Mayans del MuVIMA l'acte de presentació participarà l'autor Joan Martí Castelló i també, Ferran Archilés (codirector de la col·lecció Adés & Ara), Vicent Soler (conseller d’Hisenda i Model Econòmic i un dels fundadors del Partit Socialista del País Valencià (PSPV) en 1974) i Albert Girona (secretari autonòmic de Cultura i també militant del PSPV fins a la seua integració amb el PSOE).

El nou valencianisme dels anys setanta

El llibre 'Socialistes d’un país imaginat' analitza el cas del PSPV (1974-1978), un dels primers intents polítics d’estructurar el nou valencianisme nascut a la dècada dels seixanta del segle XX. Després d’experiències anteriors com ara el Partit Socialista Valencià (1962) o els Grups d’Acció i Reflexió Socialista (GARS, 1973), i en un context d’esquerra fragmentada en nombrosos grups i plataformes unitàries en lluita per liquidar el franquisme i recuperar la democràcia, el PSPV, fundat el 1974, va assolir un gran protagonisme i durant un temps va semblar capaç de convertir-se en el gran partit dels socialistes valencians. Finalment, la reconducció del projecte rupturista de l’oposició democràtica cap al projecte reformista de Suárez i l’embranzida del renovat PSOE obligaren al PSPV a replantejar-se la seua estratègia i optar per la integració.

Joan Martí Castelló (Xàtiva, 1980) és llicenciat en Història per la Universitat de València i va ampliar estudis realitzant els cursos de doctorat en història contemporània. Ha treballat als arxius municipals d’Almàssera i Llorent de Mar i a l’arxiu de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat Valenciana. Actualment exerceix com a professor de secundària a Blanes.

El llibre de Martí inaugura la nova col·lecció del Magnànim, 'Adés & Ara', codirigida per Ismael Saz (catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de València i director de l’Institut d’Història del Magnànim) i Ferran Archilés (professor història contemporània de la UV). La col·lecció naix amb l’objectiu de publicar llibres d’història amb una perspectiva contemporània. Entre els pròxims títols ja en preparació figuren 'A la recerca dels orígens. El passat iber en l’imaginari col·lectiu valencià', de Tono Vizcaíno, i la traducció al valencià de 'La fantasia de la història feminista', de l’autora nord-americana Joan Wallach.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas