GRUPO PLAZA

obra de Francesc Pérez i Salvador Ortells

Sueca inaugura el centenari de Joan Fuster amb un llibre divulgatiu i sense "tòpics"

10/01/2022 - 

VALÈNCIA (EP). L'Espai Joan Fuster de Sueca acollirà, divendres que ve, 14 de gener, el primer dels actes commemoratius de l''Any Joan Fuster', declarat pel govern valencià amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor. Aquest tret d'eixida consistirà en la presentació del llibre 'Joan Fuster i Sueca', obra dels especialistes en la matèria, Francesc Pérez Moragón i Salvador Ortells Miralles, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, l'Espai Joan Fuster i Edicions 96.

"Amb motiu de la celebració de l''Any Joan Fuster', des de l'Ajuntament de Sueca anem a engegar una sèrie d'iniciatives. La primera que veurà la llum consisteix en l'edició d'aquest llibre. Amb açò, l'Ajuntament contribueix a posar la primera pedra en aquest gran projecte cultural que construirem entre totes les administracions responsables entorn a aquesta commemoració", assenyala el regidor de Cultura, Vladimir Micó, en un comunicat.

Tant Francesc Pérez Moragón com Salvador Ortells Miralles, designats comissaris de l''Any Joan Fuster', han construït "un llibre divulgatiu, de lectura àgil i replet d'imatges i documents per a acostar la vida i obra de l'escriptor a qualsevol lector o lectora amb curiositat".

Es tracta d'un llibre que "fuig dels tòpics i les simplificacions, per a mostrar-nos a Fuster en totes les seues dimensions: el xiquet que no para a casa, l'adolescent amb la seua colla d'amics, el fill que cuida dels pares, el poeta enamorat, l'especialista en literatura, el periodista professional, l'assagista mordaç, el referent intel·lectual amb la porta sempre oberta, el símbol polític... Tot açò analitzant alhora l'empremta profunda que l'obra de Joan Fuster ha deixat i l'interés que encara desperta, i que perviu més enllà dels anys i les polèmiques buides", han assenyalat des de l'editorial.

Espais vitals

A més, assenyalen, a través de 'Joan Fuster i Sueca', el lector passejarà pels espais vitals de la seua Sueca natal i descobrirà, de la mà del seu director, la mítica casa del carrer Sant Josep, on va viure Fuster tota la seua vida, i que ara acull l'Espai Joan Fuster.

L'acte de presentació del llibre, que se celebrarà a partir de les 19.00 hores, comptarà amb la presència de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i la Directora General de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana, Fernanda Escribano; a més dels autors i l'editora del llibre, Dolors Pedrós.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas