GRUPO PLAZA

emparentada amb 'copia certificada'

'Te querré siempre' de Rossellini es projectarà dins del cicle 'Bàsics Filmoteca' en dues sessions

10/05/2017 - 

VALÈNCIA. El dijous 11 de maig, a les 19:00 horas, es projecta en la  sala Berlanga de la Filmoteca, 'Te querré siempre' (Viaggio in Itàlia', 1954) de Roberto Rossellini dins del cicle 'Bàsics Filmoteca'. Fernando Ros, professor universitari, és el encarregat de presentar al públic aquesta pel·lícula i explicar les seues relacions de filiació amb 'Copia certificada' ('Copie conforme', 2010) del director iranià Abbas Kiarostami. 

La pel·lícula de Kiarostami, 'Copia certificada' es projectarà el divendres 12 de maig, a les 22:300 hores i el dissabte 13 de maig, a les 18:00 hores. La segona projecció de 'Te querré siempre' de Rossellini serà el divendres 12 de maig, a les 18:00 hores. 

'Copia certificada de Abbas Kiarostami

'Bàsics Filmoteca: Diàlegs i filiacions' planteja una mirada a la història del cinema a través de l’emparellament de clàssics del cinema de diversos períodes històrics i de diferents geografies cinematogràfiques que mantenen relacions de parentiu i afinitats. En la seua setena sessió, el cicle emparenta ‘Te querré siempre’, un clàssic del cinema neorrealista italià i un turbulent melodrama protagonitzat per Ingrid Bergman en la seua tercera col·laboració amb Rossellini, amb 'Copia certificada', una moderna relectura per part de Kiarostami del clàssic de Rossellini que reflexiona sobre la idea del simulacre i la representació. Si 'Te querré siempre' està ambientada a Nàpols durant la postguerra i té com a protagonista a un matrimoni britànic en crisi (George Sanders i Ingrid Bergman), 'Copia certificada' se centra en l'ambigua i singular relació d'una galerista francesa (Juliette Binoche) i un escriptor britànic (William Shimell) en la seua trobada per un poble del sud de la Toscana.

Les sessions de cicle setmanal 'Bàsics Filmoteca' se celebren els dijous a partir de les 19:00 hores, estan centrades en la revisió de la història del cinema, són d'un marcat caràcter educatiuja que s'edita una guia didàctica per a cada sessió i compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d'un especialista cinematogràfic. L'entrada de totes les sessions de 'Bàsics Filmoteca' és gratuïta amb la presentació del carnet d'estudiant.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas