GRUPO PLAZA

de l'1 al 4 de novembre

Torna la Plaça del Llibre, l’aparador més gran d’editorials i obres escrites en valencià

4/10/2018 - 

VALÈNCIA. La plaça de l’Ajuntament de València es convertirà en l’aparador més gran de les obres escrites en valencià amb la celebració de la sisena edició de la Plaça del Llibre. Durant quatre jornades, els visitants podran gaudir d’una llibreria a peu de carrer amb activitats complementàries, com presentacions, concerts, taules redones i espectacles infantils.

A les prestatgeries de la Plaça del Llibre s’exposaran exemplars de prop de 60 editorials amb l’objectiu de donar visibilitat a la literatura en català aValència. Amb la iniciativa es pretén potenciar la venda d’obres d’autors valencians i de la resta de l’àmbit lingüístic. S’instal·laran dos escenaris en el centre de la plaça i es configurarà un espai perquè els autors i autores signen llibres i estiguen amb els lectors.

Dins la programació d’activitats, destaca la celebració del lliurament dels Premis Plaça, uns guardons amb els quals es reconeixerà, d’una banda, la trajectòria d’un escriptor o escriptora i d’altra, la tasca de difusió realitzada per una entitat o col·lectiu al voltant de la literatura en valencià. L’últim dia, a mode de cloenda, la plaça de l’Ajuntament quedarà restringida al trànsit rodat i esdevindrà un espai de celebració d’una festa adreçada al públic familiar en la qual els llibres seran els protagonistes.

La Plaça del Llibre s’ha consolidat com un dels esdeveniments de la literatura escrita en valencià i servix com a punt de trobada per a lectores i lectors de totes les edats que es volen assabentar de les novetats editorials. En l’anterior edició, més de 10.000 visitants acudiren a la plaça, on es posaren a disposició dels clients més de 5.000 títols. En total es varen vendre prop de 4.000 exemplars, el que mostra un interés interés del públic valencià pels llibres en aquesta llengua.

La Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) n'és l’encarregada de coordinar l’esdeveniment, coorganitzat per l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. També hi col·labora la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, les Biblioteques Municipals de València, Escola Valenciana, la Universitat de València, la Generalitat de Catalunya i les editorials i llibreries participants.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme