GRUPO PLAZA

una iniciativa de L’IVC, Bankia i l’FSMCV

Una campanya pretén impulsar la formació de bandes de música juvenils en dotze comarques

28/06/2019 - 

VALÈNCIA. Bankia, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) han posat en marxa una campanya per al foment de les bandes juvenils comarcals valencianes. La iniciativa, que forma part del projecte Bankia Escolta València, dut a terme per les tres entitats, persegueix fomentar la cohesió social en la comarca a través de formacions de joves músics d’entre 12 i 18 anys.

A través d’aquesta iniciativa, els joves músics de diferents municipis valencians podran compartir la seua experiència musical amb companys d’altres localitats properes en la banda de música de la seua comarca. Les agrupacions comarcals participants tindran la possibilitat de treballar sota la batuta de directors de prestigi reconegut, així com de participar en concerts i en altres tipus d’activitats i trobades musicals al llarg de l’any. 

D’aquesta manera, comptaran per primera vegada en la seua història amb una Jove Banda Simfònica a les comarques de l’Alacantí, el Baix Segura, la Safor-Valldigna, l’Alt Palància, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, la Vall dels Alcalans, la ciutat de València, la Costera, la Vall de Càrcer, el Camp de Túria i la Vall d’Albaida.

Les noves bandes juvenils, que disposaran de 3.000 euros per a organitzar activitats culturals, educatives i d’oci, seran formacions que integraran entre 40 i 80 músics, segons la comarca, i tindran edats compreses entre els dotze i els 18 anys. Aquests són alumnes de les escoles de música de les societats musicals valencianes i la finalitat és que, en un futur, totes tinguen una banda juvenil.

“Estem molt satisfets amb la posada en marxa d’aquestes joves bandes simfòniques que permetran als alumnes de les nostres escoles de música interactuar amb altres companys de la comarca i intercanviar experiències al mateix temps que es desenvolupa la cohesió entre les nostres societats musicals”, ha destacat Daniela González, presidenta de l’FSMCV.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat que “dins del compromís de Bankia amb la música, aquesta iniciativa és una oportunitat per als joves músics de dotze comarques de la Comunitat Valenciana; això és enriquidor per al seu desenvolupament professional i permet potenciar el talent, al mateix temps que contribueix a la cohesió de la regió”.

Per la seua banda, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha afegit que “aquest projecte és una més de les iniciatives que treballem conjuntament amb l’FSMCV i Bankia per a donar suport al col·lectiu de les nostres bandes de música i potenciar la seua activitat en tots els àmbits, en aquest cas concret, donant l’oportunitat als joves músics de créixer musicalment i compartir experiències”.

Els músics que formaran part d’aquestes unitats artístiques, a més de fer un concert, tenen planificats assajos previs, tallers didàctics, formació i activitats lúdiques; tot això, per a fomentar la cohesió social a la comarca i que els joves tinguen noves experiències en l’àmbit musical.

Per als pròxims mesos les actuacions estan programades al juliol a la Canal de Navarrés; al setembre, a la Ribera Alta i la Vall dels Alcalans; a l’octubre, a la ciutat de València; al novembre, a la Vall de Càrcer; i al desembre, a la Vall d’Albaida.

Les bandes juvenils comarcals van començar les seues interpretacions el passat mes d’abril amb l’actuació de la unitat artística de l’Alacantí. Al maig i al juny van continuar amb la del Baix Segura i a la Safor-Valldigna, la Costera i l’Alt Palància, respectivament.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas