GRUPO PLAZA

peemi a les naves

Ventura Pons rep el premi Museari 2019 pel seu activisme LGTBIQ

Els guardons Museari reconeixen la defensa dels drets a la diversitat sexual

18/07/2019 - 

VALÈNCIA. El lliurament dels premis Museari 2019, que reconeixen el treball de diferents professionals en favor del dret a la diversitat sexual, ha tingut lloc a Las Naves. Estos guardons estan organitzats per Museari, dirigit per Ricard Huerta i Germán Navarro, un museu online que promou l'educació artística i de la història com a eines per a la defensa dels drets humans. La cerimònia ha tingut com a escenari l'exposició Museari Queer Art, que estarà al centre d'innovació fins al 30 d'agost.

El cineasta Ventura Pons ha rebut a Las Naves el premi Museari Activisme 2019 per la seua constant lluita en favor dels col·lectius LGTBIQ al llarg de tota la seua trajectòria com a director de cinema i empresari. Pons ha dirigit pel·lícules com Ocaña retrato intermitente, Esta noche o nunca, La vida abismal o Caricias, entre altres. 

Els premis Museari son guardons reconeixen la defensa dels drets a la diversitat sexual. En el marc d’estos reconeixements, l’autor Nazario Luque ha rebut el premi Museari Creació Artística 2019 per «la gran qualitat del seu treball en el món del còmic i com a escriptor». Es un artista que ha tractat, sense prejudicis, temàtiques vinculades a les dissidències sexuals i a les problemàtiques socials.

L'editorial Egales, referència en literatura de temàtica LGTBIQ durant 25 anys, ha rebut el premi Museari Comunicació 2019. Egales està vinculada a llibreries com Berkana (Madrid) o Còmplices (Barcelona) i aposta per textos tant d'autoria jove com de noms clàssics. 

Per part seua, Juan Vicente Aliaga ha rebut el premi Museari Acadèmia 2019. El docent i investigador de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València és referent internacional com a teòric de les dissidències sexuals i reconegut per les seues propostes d'investigació en favor de la millora de les condicions dels col·lectius LGTBIQ.

El premi Museari Docència 2019 ha correspost a Rosa Sanchis per la seua trajectòria vital en defensa dels drets de la diversitat sexual, així com per la seua implicació activa en l'educació del respecte a les diferències.

Finalment, el premi Museari Acció 2019 ha sigut otorgat a Tatiana Sentamans per la seua trajectòria artística i el seu treball al capdavant de MUECA, Màster Universitari en Estudis Culturals i Arts Visuals (Perspectives Feministes i Cuir /Queer).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme