GRUPO PLAZA

XXI Nit del Tiran

Vicente Danvila, el jove que es va enfrontar a un grup de feixistes durant el 9 d’octubre, rep el Premi Tirant 2017

28/11/2017 - 

VALÈNCIA. El 24 de novembre va tindre lloc la XXI Nit del Tirant per a celebrar els 25 anys del Tirant i els 5 anys de la Fundació Nexe, acte que es va celebrar en l’edifici Veles e Vents, a la Marina de València, i que va congregar a més d’un centenar de persones.

Ambdues entitats han volgut concloure el darrer trimestre de l’any presentant la nova imatge i pàgina web del Tirant, que els permetrà encarar amb energies renovades “25 anys més de valencianisme i idees per a fer millor la vida de les persones”, en paraules de Gonçal Grau, president de les entitats.

En aquesta XXI Nit del Tirant tampoc ha faltat la tradicional entrega de premis que any rere any han servit per a "reconéixer de manera pública i notòria al treball valencianista de base i a l’acció cívica valencianista". Enguany també s’han volgut actualitzar aquests premis i s’ha lliurat el primer Premi Tirant per l’activisme en defensa de la llibertat, l’autogovern i la democràcia a la Comunitat a Vicente Danvila, el jove de 18 anys que durant el 9 d’Octubre es va enfrontar a una desena d’ultradretans que estaven colpejant a dues persones en els carrers de València.

Des del Tirant s’ha volgut reconéixer amb l’entrega d’aquest premi "la valentia" de Vicente Danvila i "agrair-li la seua lluita". En declaracions de Laia Mas, sòcia encarregada de lliurar el guardó, aquest s’ha entregat a Danvila “veient-lo a ell com a una representació de totes aquelles persones joves i anònimes que dia rere dia treballen perquè totes i tots puguem viure en un País Valencià més democràtic i més lliure”.

L’acte va ser conduït per l’humorista Eugeni Alemany, i la música la va possar el grup d’Alcoi Júlia. A més a més, les dissenyadores de l’estudi Yinsen foren les encarregades de desvetllar el nou disseny de la marca. La XXI Nit del Tirant va concloure amb el parlament d’Amadeu Mezquida, secretari general del Tirant i la Fundació Nexe, qui emfatitzà la important tasca de els entitats en la difusió del pensament valencianista i la generació i el debat d’idees.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email