GRUPO PLAZA

fins el 31 de maig

Villa Amparo enceta el seu nou cicle literari amb un homenatge a Vicent Andrés Estellés

28/03/2023 - 

VALÈNCIA. (EP) Un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés obrirà, demà dimecres, l'edició del 2023 del cicle literari a Villa Amparo, la casa dels poetes de Rocafort on va viure Antonio Machado.

Després de l'"èxit d'assistència i la gran acollida" del passat curs, per on van passar autors i artistes com ara Gioconda Belli, Artur Heras, Manuel Vilas o Mario Obrero, amb aquesta segona edició "es consolida i es dóna continuïtat al cicle a través de la presència d'algunes de les veus més destacades de la literatura actual i s'ofereix un espai de programació cultural estable i d'àmbit nacional", informa la Conselleria de Cultura.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, recalca, en un comunicat, la importància de "reivindicar espais de la memòria que han sigut, al llarg de la nostra història, llocs de resistència, com és Villa Amparo". "I, encara més, -apunta- fer-ho com a contenidor cultural de diferents manifestacions artístiques des de la pluralitat lingüística, la diversitat d'estils i la invitació a la reflexió i al pensament crític".

La inauguració del cicle tindrà lloc demà en un acte al voltant de la figura de Vicent Andrés Estellés. A les portes de celebrar el seu centenari, la filla del poeta, Carmina Andrés, conversarà sobre la figura i l'obra del seu pare amb experts com Jordi Oviedo i Irene Mira. Posteriorment, el rapsode Vicent Camps oferirà un 'tast' de versos del poeta de Burjassot.

Autors i autores convidades

La programació es complementa amb un acte que tindrà lloc el dia 13 d'abril amb Josep Piera i Jaime Siles. El dia 14 d'abril, Vicent Jarque parlarà de Walter Benjamin. El dia 17 de maig, hi haurà un recital de poetes a propòsit de les Constel·lacions d'Anna Ballester; el dia 9 de maig es comptarà amb la novel·lista Marta Sanz, i el 18 de maig, amb els poetes Yolanda Castaño i Martín López-Vega.

A més, el 24 de maig s'ha programat una taula redona amb els novel·listes Manuel Baixauli, Joan Benesiu i Raquel Ricart, mentre que el dia 29 de maig participaran Vicent Soler i Abelard Saragossà; el 30 de maig, Esther López Barceló, i el 31 de maig, Carlos Marzal i Joan-Carles Martí.

El cicle es realitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rocafort. Tots els actes tindran lloc a les 19.00 hores de la vesprada i l'entrada serà lliure i gratuïta.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme