GRUPO PLAZA

ES presenten EL 24 DE MAIG

Vives i Perucho formaran part per primera vegada de la col·lecció 'Biblioteca d’Autors Valencians'

23/05/2017 - 

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta aquest dimecres 24 de maig, a les 19:30 hores, al Col·legi Major Rector Peset de la ciutat de València, les dues últimes novetats de la històrica col·lecció 'Biblioteca d’Autors Valencians' (BAV), fundada en 1981 per Joan Fuster i dirigida en l’actualitat per Enric Sòria. 'Diàlegs' de Joan Lluís Vives o 'Ícar o la impotència' de Artur Perucho son els dos clàssics de la literatura valenciana que conformen els números 63é i 64é de la BAV.

El primer volum, el número 63é, són els 'Diàlegs' de Joan Lluís Vives (València, 1493-Bruges, 1540), la seua obra més reeditada i traduïda. Tot i estar redactada com a manual per aprendre llatí, els 25 col·loquis conformen una obra literària notable. Malgrat la importància de Vives, un dels màxims representants de l’humanisme europeu, aquesta és la primera vegada que es publica una obra seua en la BAV. Sòria ha manifestat que "Vives havia d’estar en la Biblioteca d’Autors Valencians" i ha anunciat la voluntat de traduir al valencià algunes obres que mai s’han portat a la llengua materna de Vives.

En aquest cas, la obra de Vives són una actualització de la traducció de Josep Pin i Soler a càrrec de Francesc J. Hernández, doctor en Filosofia, Ciències de l’Educació i Sociologia i professor titular de la Universitat de València (UV). A més, és autor del llibre 'Passeig per València de la mà de Lluís Vives' (2014) i membre de la junta directiva de l’Associació d’Amigues i d’Amics de Lluís Vives i del consell editorial de la seua revista 'Vivensiana'.

El segon llibre, el número 64é, és la novel·la 'Ícar o la impotència', escrita pel periodista Artur Perucho (Borriana, 1902-Mèxic, 1956) en 1929 i que es va convertir en una porta oberta a la modernitat, temàtica i formal de la narrativa valenciana, que, de forma malaurada, es va tancar massa prompte com a conseqüència del franquisme. L’actual edició corre a càrrec del doctor en Filologia, Josep Palomero. 

Sòria, Hernàndez i Palomero seran aquest els encarregats de presentar ambdues obres, que s’han editat en un nou format dissenyat per Fèlix Bella, que busca renovar i, alhora, recuperar part del disseny històric i original de la BAV. El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha confirmat la seua assistència a l’acte.

Més novetats per a la Biblioteca d’Autors Valencians

Sòria ha declarat la voluntat de revitalitzar en aquest nou període la Biblioteca d’Autors Valencians i ha anunciat que els lectors podran gaudir dels grans clàssics valencians amb una nova edició de 'Tirant lo Blanch' de Joanot Martorell, a càrrec de Víctor Gómez Labrado, una nova edició d’Enric Iborra de la 'Crònica' de Pere Antoni Beuter i dos volums, a càrrec d’Eduard Verger, de l’'Antologia dels Poetes Valencians' (Del segle XIV al XVIII i El segle XIX).


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas