GRUPO PLAZA

 pressupostos de 2019 

Cultura destinarà 60.000 euros a fi de potenciar el Museu d'Art Contemporani de Vilafamés

22/11/2018 - 

CASTELLÓN. La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha destinat una línia d’ajudes a promocionar les activitats del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés per valor de 60.000 euros. Segons ha destacat el conseller Marzà aquesta s'ha crear aquesta nova ajuda en els pressupostos de 2019 per a "potenciar les seues activitats en aposta per democratitzar i territorialitzar la cultura a les comarques de Castelló” i hi ha afegit: “A això s’uneix, a més, la nostra clara aposta per a la conservació del patrimoni de les comarques de Castelló, i en concret de Vilafamés”.

En aquest sentit, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha anunciat que es destinaran 60.000 euros al museu de Vilafamés per a ampliar la divulgació i la difusió de la col·lecció i aconseguir-hi més afluència de visitants. És el museu d’art contemporani de referència a la província de Castelló i té el nostre suport perquè cada vegada siguen més els visitants que s’hi acosten a conèixer la col·lecció”, ha dit Amoraga després de visitar el museu acompanyada de l’alcalde del municipi, Abel Ibáñez.

El van impulsar el 1970 el crític d’art Vicente Aguilera, l’Ajuntament i un grup d’artistes i crítics d’art valencià que es va constituir com a associació cultural. Se situa al Palau del Batlle del segle XV, que contrasta amb les obres que s’hi exposen, que abasten un període de temps des de final de la dècada de 1920 fins als nostres dies. I hi són més de 500 artistes locals, nacionals i internacionals els que componen la col·lecció que forma les 684 obres, de les quals se n’exposen 300: Anzo, Armengol, Canogar, Cuixat, Equip Realitat, J. Francés, Genovés, H. Goetz, Heras, Hsiao Chin, Lozano, Miró, Michavila, Miotee Pericot, Li Parc, Luc Peire, Porcar, Josep Renau, Úrculo y Yturralde, entre altres.

Així mateix, en l’actualitat s’estan fent unes obres d’adequació dels espais que també finança la Generalitat, com l’adaptació de la nova eixida de la botiga amb el canvi de la porta i l’adaptació i intervenció en l’escala i la rampa per a adaptar‑les a les necessitats per a l’ús públic. En concret, s’han invertit 48.000 euros en la millora de la instal·lació elèctrica i el sistema expositiu de la botiga del museu. 

Igualment, es procedirà a l’execució d’un sistema de contenció de les aigües del pati interior que donen a la façana dels banys, mitjançant execució d’esglaó i canalització per al desviament d’aquestes fins a una eixida natural. I en la part de decoració i interiorisme estarà inclòs el mobiliari adequat i adaptat a la botiga i hi estan inclosos expositors per a les obres d’art en venda, l’execució del mostrador recepció i la il·luminació d’aquest.

D'altra banda, Amoraga ha mantingut una reunió amb l’alcalde de Vilafamés per parlar sobre el Centre d’Interpretació Arqueològica 'Vilafamés 100 mil anys' i hi ha informat que el projecte es troba en procés de licitació. El centre d’interpretació estaria situat a l’edifici de l’antic molí de Matutano, on es troba la cova que té el mateix nom i que aglutinaria informació dels jaciments prehistòrics la cova del Tossal de la Font, la cova Matutano, l’abric del Castell i l’abric de Roques de Mallassén.


Noticias relacionadas

La nave de los locos

The end

El cine con mayúsculas, el que se proyecta en las salas, vive su ocaso. La maravillosa historia emprendida por los Lumière se acerca a los títulos de crédito. Habrá que despedirse de otra de las pasiones que nos quedaban

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme