GRUPO PLAZA

col.laborarà amb altres instal.lacions de la ciutat

El Teatre Arniches presenta temporada amb una nova imatge i el recolzament del sector

5/10/2017 - 

ALACANT. El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, ha presentat al Teatre Arniches la temporada 2017-2018 de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) a Alacant, acompanyat pel director general d'aquest, Abel Guarinos, i la coordinadora de la Unitat Territorial de l'Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo.

En l'acte s'han detallat les diferents propostesd'arts escèniques, música i cinema que es programaran a la ciutat d'Alacant perpart de Cultura de la Generalitat. El teatre Arniches serà la seu central per aaquesta oferta cultural, però la programació de l'Institut Valencià de Cultura també estarà present en altres espais com el teatre Principal d'Alacant ol'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA).

El lema d'aquesta nova temporada és SomArniches, ja que, com ha explicat el secretari autonòmic, "hem desenvolupat una programació arrelada a la ciutat, on destaquen les creadores iels creadors valencians i que està dissenyada per a tota mena de públic".

Abel Guarinos ha destacat que "presentem unaprogramació de qualitat, vigorosa i atractiva que incideix en la majoria delseixos bàsics del Pla estratègic cultural valencià 2016-2020 Fes Cultura, comara la territorialització, la democratització de l'accés a la cultura o la cooperació institucional".

Així, la coordinadora de la Unitat Territorial del'Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha comentat que"s'ha dissenyat una proposta cultural que s'articula en tres pilarsfonamentals: l'exhibició de producció valenciana i de producció de l'InstitutValencià de Cultura, la potenciació del teatre familiar i una aposta per laprogramació de teatre i música de prestigi i qualitat, reconeguda amb diferentspremis del sector". 

El teatre Arniches d'Alacant acollirà companyiesvalencianes reconegudes, però les alacantines tindran un pes molt important enla programació. En aquest trimestre, els espectadors de la ciutat i delsmunicipis de la comarca tindran l'oportunitat de gaudir d'obres com Sedientos, de Wajdi Mouawad, posada en escena per la companyia il·licitana La Ferroviària.

A més, les produccions de Teatre del Poble Valencià de l'Institut Valencià de Cultura seran part fonamental de laprogramació d'arts escèniques. La temporada s'obrirà amb la producció Hamlet canalla, de Manuel Molins. També el muntatge Càries, de Juan Luis Mira, unreferent de l'escena contemporània d'Alacant, s'estrenarà al teatre Arniches amb un equip cent per cent alacantí.

Un altre vessant fonamental de la nova propostacultural serà l'aposta pel públic familiar i infantil. Es trenca aixíl'absència de programació regular a la ciutat adreçada a xiquets i xiquetes. Amb el títol Som menuts es presentaran espectacles frescos, alegres ireconeguts. 

Destaquen, entre d'altres, 'DOT', de la CompanyiaMaduixa, guardonat amb el premi Max al millor espectacle familiar 2015;'Amour', de la companyia Marie de Jong, que també va rebre aquest premi Max el2016, o el circ de la companyia alacantina més reconeguda arreu del món, LaTròcola. Unes obres que estaran reforçades amb una campanya escolar ambpropostes didàctiques en horari lectiu.

Finalment, l'Institut Valencià de Cultura porta ala ciutat d'Alacant produccions de primer nivell artístic per a garantir que laciutadania de les tres grans àrees metropolitanes, però també de les comarques,puguen accedir a una programació cultural regular i de qualitat. El teatreArniches acollirà grans noms de l'escena com ara María Cárdenas o Juan Mayorga.

Grans artistes que també formen part de laprogramació musical. Aquesta temporada el públic d'Alacant podrà celebrar els cinquanta anys de carrera de Maria del Mar Bonet, emocionar-se amb l'especialsensibilitat de Maria Arnal i Marcel Bagés i acompanyar Paco Muñoz en el seucomiat dels escenaris.

En aquesta línia del pla Fes Cultura, també es potenciarà la cooperació interinstitucional. Així, des del teatre Arniches,conjuntament amb el teatre Principal, s'ha impulsat un nou cicle destinat adones creadores amb el títol 'Juno a la tardor'. Una iniciativa en la qual participen quinze espais de les comarques alacantines i on es representarà l'obra Una habitación propia, a càrrec de Clara Sanchis, sota la direcció de María Ruiz.

Una cooperació que es manifestarà també amb la participació de l'IVC en festivals com Fogueres Culturals o el Festival de Teatre Clàssic d'Alacant, o en la col·laboració amb associacions culturals com Abril a Dansa, Atiende Alicante, Fundació Sambori, Tercera Setmana, Circarte o, fins-i-tot, amb els veïns del barri on s'ubica elteatre Arniches: Benalúa

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas