GRUPO PLAZA

#ORGULLVLC2017

Tots a una veu, la manifestació reivindicativa de l'Orgull a València espera "més de 30.000 persones"

Des de l’organització es calcula l’assistència de més de 30.000 persones i es recorda que la defensa dels drets humans només pot fer-se des del respecte absolut a qualsevol forma d’estimar, mostrar-se i ser

| 23/06/2017 | 4 min, 29 seg

VALÈNCIA. La manifestació d'aquest dissabte 24 de juny, a les 19:30 hores, tornarà a recórrer els carrers de Colón, Xàtiva i Marquès de Sotelo fins a la plaça de l’Ajuntament, canviant únicament el punt de partida, que serà la Porta de la Mar per qüestions organitzatives. Durant la mateixa, Lambda espera deixar palesa la voluntat del col·lectiu LGTB i de totes les persones que el recolzen de reafirmar el compromís amb la defensa de la democràcia i dels drets humans, davant els recents atacs patits a Espanya pel col·lectiu trans, el recrudiment de la situació internacional i la deixadesa del Govern estatal.

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, espera una manifestació amb rècord de participació i on les reivindicacions del col·lectiu siguen més visibles i diverses que mai. Es calcula que més de 30.000 persones, entre ciutadania, associacions LGTB, entitats socials, partits polítics i sindicats participaran a la manifestació, convocadasota el lema "Exigim un món lliure per ser com som".

"El moviment LGTB és un moviment obert, respectuós i lliure, que demana respecte i que treballa, al mateix temps, respectant i denunciant les mostres d'intolerància i LGTBfòbia", assenyala Fani Boronat, coordinadora general de Lambda.

Més seguretat per a un major nombre de participants

No només la seguretat és important, especialment en el marc en què Madrid acollirà el World Pride, sinó que el major nombre d’entitats i persones participants i la proliferació de demandes degut a la col·laboració amb les institucions municipal i autonòmica ha suposat un increment exponencial pel que fa als preparatius tant de la manifestació com de la festa, després dun mes de moltes activitats. Segons Sergio Villalba, Coordinador d’Organització de l’Orgull LGTB, "tot el treball d’organització que hem estat realitzant durant els darrers mesos té el seu sentit si aconseguim que la societat i les institucions siguen conscients de tots els reptes que encara tenim pendents per a gaudir de la plena igualtat i no discriminació".

40 anys després de la primera manifestació de l’Orgull a l’Estat, encara queden moltes coses per fer. Segons dades de la FELGTB (Federación de Lesbianas, gays, transsexuales y bisexuales) en aquestos moments, ser persona LGTB està castigat per llei en prop de 80 estats, fins i tot amb pena de mort en 9 d’ells. Pau López-ClavelSecretari d’Organització de Lambda, indica que es tracta de càstigs aplicats pel fet de ser persona "sense cap altra explicació" i afegix que, com a col·lectiu i com a societat, "tampoc no podem oblidar-nos de les persones que conviuen amb VIH, l'estigma vers les quals encara perdura". A més a més, des del col·lectiu, recorden que, encara que e lPaís Valencià ja compta amb una llei que empara i garanteix els drets de les persones trans, "queda quasi tot per fer" i cal parar l’atenció en els sectors més vulnerables dins del col·lectiu, com ara les i els menors i adolescents, la gent major o les persones refugiades.

Participants destacats en aquesta edició

Després de la manifestació reivindicativa, a partir de les 21:30 hores, la plaça de l’Ajuntament tornarà a ser punt de trobada ineludible pera celebrar la tradicional festa de l’Orgull, on actuaran artistes com ara Roser, Sonia Madoc, Soraya Naoyin, Fruela, Yeyo, Lara Sajén, DJ Suri o Oscar Liv, entre d’altres, en un ambient festiu, inclusiu i de convivència.

A la manifestació han confirmat assistència les següents associacions LGTB, entitats socials, partits polítics i sindicats: Galesh, Samarucs, Gay València, AMPGYL, Chrysallis, Asexuales Valencia, Rainbow Club València, Mirall-Camp de Túria, Marietes l’Eliana, Castelló LGTBI, Policia Local de València, Plataforma pel Voluntariat, Fampa Valencia, Iaioflautes, Democrats Abroad, Psicólogos Sin Fronteras, Comité de Representantes de Personas con Discapacidad de la CV(CERMI CV), CALCSICOVA, AVACOS-H, Amnistia Internacional, Coordinadora Feminista, Ca Revolta, Movimiento contra la Intolerancia, PAH, Diversa UPV, CCOO-PV,UGT-PV, Intersindical Valenciana, EMT Igualtat, PACMA, Esquerra Republicana del País Valencià, València en Comú, Esquerra Unida del País Valencià, Partido Comunista de los Pueblos de España, Podem, Compromís, PSPV-PSOE i Ciutadans.

La manifestació està organitzada per Lambda, col·lectiude lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i convocada per Lambda, Castelló LGTBI, LGTB Mariola, Diversitat Alacant, Chrysallis, Samarucs, Galesh, Mirall Camp de Túria, Marietes l’Eliana, Fundación Daniela, AMPGYL i la FELGTB.


Relacionades

Foto: ESTRELLA JOVER
Foto: ESTRELLA JOVER
La nave de los locos

Capitalismo gay

El capitalismo ha encontrado un filón en el mundo gay. Siempre hábil para satisfacer las nuevas necesidades de la sociedad, el mercado ha lanzado una amplia cartera de servicios y bienes para los consumidores del sector LGTBI. El Día del Orgullo supone, como la Navidad y las Fallas, una considerable fuente de ingresos para el comercio y la hostelería

next