GRUPO PLAZA
cultura

La podcastera valenciana

Por  - 

Amb la pandèmia l’escena del pòdcasting valencià es disparà. Repàs a fons a l’ampli repertori en valencià d’un format d’àudio amb un públic creixent

...

cultura » Cinema

Dràcula en el cinema

Por  - 

Dràcula és un dels personatges més presents en la història cinematogràfica. Des de la primera versió en 1921 fins a l’actualitat ha passat un segle i centenars d’interpretacions.

...

cultura » contra natura

Ansietat

"Fes-te fort". Fa vint anys d’estes paraules. No sé si tenien la bondat d’un consell o presagiaven la imminència d’un perill. La fortalesa era quasi una obligació.

...

cultura » Notes al peu

Morts en vida

Por  - 

Què fer si t’enterren viu? Ha aparegut un tutorial en TikTok, però la quimera no és nova. I és imprescindible que contemples certes coses!

cultura » art

La lliçó d'anatomia

Por  - 

En 1632, als 26 anys, Rembrandt assistí a una dissecció pública. La intenció, prendre apunts per a una pintura corporativa encomanada la confraria de cirurgians d’Amsterdam.

cultura » Contra natura

Robot escriu novel·la

La intel·ligència artificial pot crear art i fer-ne falsificacions, escriure novel·les i oferir literatura a la carta… També potser permetrà aprovar exàmens…  Inquietant? Apocalíptic?

LITERATURA » TREBALLS PERDUTS

Acabarem com Occitània?

Por  - 

Es pot predir el futur dels valencians observant la situació de Tolosa de Llenguadoc? La situació extremadament minoritzada de l'occità no convida a l'optimisme.