GRUPO PLAZA

ex vicerector de Cultura de l'uji

Wences Rambla, nou vocal del Patronat del Museu de Belles Arts de València

3/07/2020 - 

CASTELLÓ. El catedràtic d’Universitat i ex vicerector de Cultura de la Universitat Jaume I de Castelló, Wences Rambla Zaragozá, ha sigut nomenat com a vocal del Patronat del Museu de Belles Arts de València per tres anys prorrogables, a proposta del Consell Valencià d’Universitats, d’acord amb l’article 6.2 del Decret 27/2000, de 28 de febrero, del Consell, d’aprovació del Reglament d’organització i funcionament del Museu de Belles Arts de València.

L’artista va nàixer a Castelló de la Plana a 1948. Doctor en Filosofia i Ciències per la Universitat de València i titulat superior en Lingüística Valenciana i la seua didáctica. Va exercir la docència en l’educació secundària com a catedràtic de Filosofia i després es va incorporar al Col·legi Universitari de Castelló, adscrit a la Universitat de València. En 1993 va obtenir una plaça de professor titular a l’àrea d’Estètica i Teoria de les Arts del Departament d’Història, Geografia i Art de la Universitat Jaume I de Castelló, on posteriorment obtindria també la de catedràtic.

En 2006 és nomenat acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. De 1995 a 1997 va ser vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Jaume I. Càrrec que assumeix de nou des de 2010 fins a 2018 afegint a l'anterior el de Relacions Institucionals. Jubilat en 2018 va ser nomenat professor col·laborador honorífic durant el curs 2018/2019.

Va ser director adjunt del Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés de 2000 a 2004. Actualment pertany a la Junta Rectora. És membre de les Associacions Valenciana i Internacional de Crítics d'Art i d'altres institucions i associacions com la Societat de Filosofia del País Valencià. Ha format part de la Comissió científic-artística del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i del Consell Editorial de l'Anuari d'Estudis d'Arquitectura, de l'Anuari d'Espais Urbans, i de la revista Diseñarte de la Universitat Autònoma Metropolitana de Mèxic, D.F.

La carrera professional d'aquest investigador i alhora artista plàstic, s'articula a l'esfera de l'art, tant des d'un vessant teòric, abastant al seu torn els àmbits de la docència i la recerca, com de la pràctica purament artística. Ha exposat en 121 mostres individual i col·lectivament des de 1968 en nombroses ciutats espanyoles i de l'estranger.

En l'àmbit de la recerca ha publicat al voltant d'un centenar de ressenyes, capítols de llibres i articles sobre estètica, teoria i crítica d'art, i des de 1990 prioritàriament dedicats a l'estètica del disseny. Des de 1996 pertany a l'Equip de recerca sobre disseny DISVA XXI. Ha realitzat diversos projectes finançats, dels quals sis com a investigador principal. Professor convidat per la Universitat de l'Havana, per la Universitat Autònoma Metropolitana de Mèxic, i per la Universitat de Santiago de Compostel·la.


next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas