GRUPO PLAZA

Els projectes guanyadors aspiren a solucionar els reptes de la ciutat

Alzira representarà a la Comunitat Valenciana en el concurs d'arquitectura Europan 16

4/11/2020 - 

VALÈNCIA. Alzira ha estat la ciutat escollida per representar a la Comunitat Valenciana en la convocatòria del concurs europeu d'arquitectura Europan 16. Es tracta d'un concurs d'àmbit europeu on participen 17 països, amb la finalitat que joves estudis d'arquitectura d'arreu d'Europa presenten projectes d'actuacions urbanístiques destinades a millorar els espais d'habitatge i urbanització.

L'objectiu final d'aquest concurs és que els projectes arquitectònics guanyadors solucionen els reptes que planteja la ciutat escollida, "amb propostes innovadores que canvien el paradigma urbanístic cap a models de construcció de futur, amb concepcions capdavanteres a Europa i amb l'aprofitament de recursos energètics com a eix central de les actuacions", han assenyalat des del consistori.

La ciutat d'Alzira, mitjançant la Regidoria d'Urbanisme, va presentar la seua candidatura per a 2020-2022, i va centrar la seua proposta en els reptes que suposa millorar les zones de la ciutat amb necessitats d'inclusió. Concretament, es tracta d'accions requerides al barri de l'Alquerieta i el Torrejó. El jurat, designat per la Vicepresidència Segona de la Generalitat i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i pel Comité Nacional d'Europan, ha estat qui ha escollit Alzira per representar a la Comunitat Valenciana.

"Aquesta candidatura suposa situar Alzira en el centre del panorama investigador internacional en el camp de l'arquitectura enèrgicament positiva, amb edificacions que a més de ser eficients, són capaces de generar energia i revertir-la a la resta de la ciutat", ha explicat Sara Garés, regidora de l'àrea d'Urbanisme. "Rebre aquesta distinció suposa un reconeixement de la ciutat i obri les portes per a accedir a subvencions que ajuden a posar en marxa els projectes adaptats a les nostres necessitats", ha afegit Garés. 

La fase de selecció dels emplaçaments finalitzarà a principi de desembre de 2020, quan hauran de preparar els plecs i convenis de col·laboració. Aleshores, els estudis d'arquitectura podran participar-hi a partir del gener de 2021. Finalment, els premis s'atorgaran el novembre de 2022.

Cal recordar que Europan 17 és un concurs bianual d'àmbit europeu que ha esdevingut un dels premis d'arquitectura més prestigiosos del panorama internacional. De fet, l'objectiu del premi és incentivar la investigació en el camp de l'hàbitat i l'urbanisme i ofereix la possibilitat que els guanyadors puguen dur endavant els projectes.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme