Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

biòloga i doctora en Paleontologia

Anna García Forner nomenada delegada del rector per al Museu d'Història Natural de la UV

6/11/2017 - 

VALÈNCIA. Anna García Forner ha sigut nomenada delegada del rector per a la direcció del Museu d’Història Natural de la Universitat de València, que s’inaugurarà al Campus de Burjassot/Paterna pròximament. El nomenament és provisional fins que siga creat el càrrec de la direcció tècnica, segons va anunciar el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, durant el Consell de Govern celebrat la setmana passada.

També ha sigut nomenat un consell acadèmic assessor, que estarà integrat per Javier Lluch, degà de Facultat de Biologia; María Ángeles Raduán, directora del departament de Zoologia; Antoni Aguilella, director del departament de Botànica i Geologia; Héctor Botella, responsable de la secció de Geologia i Paleontologia de l’anterior departament; Isabel Mateu, directora del Jardí Botànic; i Juan Monrós, director de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva.

La Universitat de València compta amb més d’una vintena de col·leccions que formen part del seu patrimoni. Algunes d’elles –com el Jardí Botànic i el Museu de Geologia– han sigut gestionats i reconeguts com a museus oficials. Ara, la institució vol aprofitar els seus recursos,  com en aquest cas els del Museu de Geologia, per a la creació del nou Museu d’Història Natural.

El nou museu naix amb la idea de "recuperar i dotar de nous valors a aquestes col·leccions". Per a açò ha sigut dissenyat amb laboratoris per a la preparació i restauració d’exemplars, de magatzems amb condicions ambientals controlades, d’espais de treball de gabinet, en una aposta per "la conservació de les col·leccions". A més per complir amb la funció com a tal de museu, comptarà també amb diversos espais expositius, alguns com a exposició permanent i uns altres que albergaran temàtiques específiques temporals.
Anna García Forner és llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de València en 1988, i doctora en l'especialitat de Paleontologia (microfòssils quaternaris).

En 1990, es va iniciar professionalment en la Museística i el Patrimoni Paleontològic com a especialista en Paleontologia en el Museu Paleontològic de la ciutat de València, així com en les col·leccions del Departament de Geologia de la Universitat de València.

En 1992 va obtenir plaça de tècnica amb dedicació exclusiva en el Museu del Departament de Geologia. La gestió i optimització d’aquestes col·leccions va conduir al fet que en 1996 les col·leccions del departament foren reconegudes oficialment com a Museu de Geologia de la Universitat de València per la Generalitat, i posteriorment també per la pròpia Universitat de València.

García Forner Va completar la seua formació en Museologia amb el màster en Gestió Cultural i Patrimoni, en 2002, i des de llavors ha exercit com a professora d’aquest màster en el Mòdul de Gestió del Patrimoni Paleontològic.

En l’actualitat forma part de la Comissió acadèmica i professora del màster interuniversitari de la UV/UA en Paleontologia Aplicada. Ha dirigit diversos treballs de finalització de grau i de màster.

En 2006 va accedir per oposició a conservadora de col·leccions científiques de la Universitat de València. Des de llavors ha participat en diversos projectes de recerca en qualitat d’investigadora.

La nova delegada del rector ha participat en diverses exposicions com a organitzadora i comissària, tant dins de la Universitat de València, com en altres seus, entre elles Els nostres Dinosaures, actualment en el Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email