X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

del 2 al 27 d'octubre

Burjassot inaugura la XX 'Mostra art públic/ universitat pública' amb cinc obres 

2/10/2017 - 

VALÈNCIA. El Campus de Burjassot-Paterna acull, per segon any, la Mostra Art públic / universitat pública, que tindrà lloc del 2 al 27 d’octubre. Aquesta iniciativa, que està comissariada per Alba Braza, arriba enguany a la vintena edició i exhibeix obres d’Anaisa Franco, Cristian Gil Gil, Ernesto Casero, Laura Palau, Ainhoa Salas i Guillermo Lechón. La Mostra està organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat.

Amb Art públic / universitat pública, la Universitat de València pretén “transformar el campus de Burjassot-Paterna en un espai d’intervenció artística”. Aquesta activitat, que nasqué el curs 1997-1998, incorpora enguany la novetat de “promoure la reflexió sobre el binomi art i ciencia”. La mostra exposa les cinc obres escollides en una convocatòria dirigida a artistes visuals, sense límit d’edat, interessats a crear una obra site specific a la qual es presentaren 56 propostes.

Els projectes, que palesen les possibilitats que ofereix la relació entre la creació artística i la ciència, estan situats en diversos espais del campus. Frustración, d’Anaisa Franco, està localitzada en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria; l’obra d’Ernesto Casero, titulada For the Birds, està al mur frontal del Museu de Ciències Naturals; Cámara oscura, de Laura Palau, s’ha instal·lat en l’espai contigu a la Cafeteria del campus; l’artista Cristian Gil Gil ha muntat la seua peça, Cau de coneixement, al jardí lateral de la Biblioteca de Ciències; i Ainhoa Sala i Guillermo Lechón exhibeixen Flexivídeo a la Facultat de Física.

El Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, és l’impulsor i gestor d’aquesta proposta d’art públic que “acosta la ciència a la reflexió artística i comporta una aproximació del conceptualisme de l’art contemporani a la metodologia científica”.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email