GRUPO PLAZA

un projecte de Clara Martínez Murillo

El cartell de Serenates 2022 guanya el Premi Selected Inspiration en la Bilbao Design Week

5/12/2022 - 

VALÈNCIA. El cartell del festival Serenates 2022, obra de l’estudiant de l’Escola Superior de Disseny de València (EASD) Clara Martínez Murillo, ha guanyat el premi Selected Inspiration, atorgat en el marc de la Bilbao Design Week que es va celebrar el passat mes de novembre. La seua autora va estar reconeguda en la categoria New Talent. 

El cartell guanyador és fruit del concurs de disseny que la Fundació General de la Universitat de València, juntament amb l’EASD, convoca cada any per a la realització de la campanya gràfica del festival de música d’estiu Serenates.

En aquell moment, el jurat valencià va considerar la proposta gràfica de Clara Martínez, la qual girava entorn de la dolçaina com a instrument tradicional, una representació visual “molt encertada dels principals atributs vinculats a la imatge de Serenates: musical, estival, lúdic, entorn privilegiat i patrimoni històric”, i va destacar “la versatilitat del llenguatge” utilitzat, que va definir com a “polisèmic, suggeridor i fàcilment identificable”.

“Després d’una recerca gràfica i metodològica basada en la inclusió i la interpretació em vaig preguntar, ‘i si Serenates fora un instrument, quin seria? La dolçaina valenciana, em vaig respondre, perquè és un instrument que fomenta i posa en valor el valencià i València, la tradició, la inclusió al llarg de la història, la part més rudimentària de la música, i ens remet als carrers i a la gent”, explica Clara, qui, amb l’assessorament del seu tutor, Víctor Ballester, va decidir “conceptualitzar tot el cartell interpretant la taula de digitació de la dolçaina, ja que és un llenguatge que convida a aprendre a tocar”. “Amb aquest sistema creàrem una escala musical que es llig de dalt a baix, com la dolçaina, i unim l’escala amb línies de diferent traç que representen el procés de la interpretació”, afegeix.

Clara Martínez Murillo és alumna de l’EASD València i actualment es troba cursant l’últim any del grau universitari en Disseny Gràfic. Sobre els seus estudis afirma: “Al llarg d’aquests quatre anys he aprés el valor d’investigar i dissenyar reflexionant sobre els problemes i, d’aquesta manera, utilitzar el disseny com una ferramenta que fomenta valors ètics”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas