GRUPO PLAZA

Sis exposicions i un programa d’activitats 

El Centre del Carme proposa un agitat Nadal cultural

24/12/2022 - 

VALÈNCIA. Coincidint amb les vacances escolars de Nadal, durant l’última setmana de desembre i la primera de gener, el Centre del Carme Cultura Contemporània complementa la seua proposta expositiva amb una agenda d’activitats per a acostar l’art i la cultura contemporània a persones de totes les edats. 

Quinze dies abans de finalitzar l’any 2022, el Centre del Carme ja ha superat els 300.000 visitants, millorant les xifres de 2019, abans de la pandèmia, i amb un 44,3 % de públic jove.

“El nostre treball ha convertit el Centre del Carme en un ‘museu influencer’, perquè és capaç d’influir en el creixement social i cultural del seu entorn. Connectar amb públics diversos i fer que un centre de cultura contemporània siga un espai de vida quotidiana és el repte amb què interpel·lem a través d’una programació pensada per a no deixar ningú de banda. El nostre objectiu, també en aquestes dates festives, és acostar l’art, la cultura i el pensament de hui a tota la ciutadania, i en especial a les famílies i la joventut”, assegura el director del CCCC, José Luis Pérez Pont. 

Sis exposicions en cartell 

Les sales del Centre del Carme presenten sis propostes expositives de producció pròpia, que aborden temàtiques i disciplines artístiques tan diverses com el disseny, l’art urbà, la il·lustració o la tecnologia.

‘Jaime Hayon. Infinitamente’ és la primera retrospectiva de gran format que se celebra a Espanya sobre l’obra de l’artista, amb una selecció dels treballs més emblemàtics del Premi Nacional de Disseny 2021. Produïda pel Consorci de Museus com a part de la programació oficial de la capitalitat mundial del disseny en València.


Seguint el rastre del disseny, ‘Escenaris d’un futur proper’ anuncia els canvis que es produiran en el nou entorn domèstic en els pròxims anys, amb peces que són prototips de mobiliari i il·luminació creats per a aquesta mostra al CCCC, i escenes que fan un ‘zoom’ sobre parts de l’habitatge, concebudes per professionals de l’arquitectura i el disseny en col·laboració amb destacades firmes del sector. 

‘Joan Fuster en el seu temps’ presenta la pervivència del seu llegat intel·lectual i material en els nostres dies. A més, completant l’exposició, el CCCC presenta una gran intervenció mural elaborada per les artistes Cachetejack. 

L’art urbà i el valencianisme es donen la mà en l’exposició de la I Ruta d’Art Urbà del València CF, que mostra els projectes guanyadors i finalistes d’aquesta nova iniciativa, així com les intervencions de diversos artistes sobre les escultures del col·lectiu Pitiminís per al centenari de Mestalla.

L’última incorporació a l’agenda expositiva d’aquest 2022, ‘Rubén Tortosa. Via Líquida’, uneix art i tecnologia en una instal·lació interactiva en què l’usuari, amb el seu dispositiu mòbil i a través d’un QR, envia un missatge que a través dels fluxos digitals es materialitza en forma d’aigua, element conductor de tota l’obra.

Programació infantil en Nadal

Sumant-se a l’agenda expositiva i amb la intenció de promoure una estimulant activitat cultural per a la infància, des de les edats més primerenques, en aquestes dates nadalenques el Centre del Carme reforça la programació de CCCContes, una proposta de contacontes en què xiquets i xiquetes a partir de quatre anys podran gaudir de les intrigants històries dels personatges que habiten el museu, recorrent els claustres del CCCC i coneixent dones rellevants, icònics personatges i éssers fantàstics.

CCCContes se celebra els dies 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre i 3, 4 i 7 de gener a les 18.00 hores i el 8 de gener a les 12.00 hores. L’activitat és d’accés lliure, sense necessitat d’inscripció prèvia i fins a completar aforament. 

El programa d’educació i mediació cultural del Centre del Carme, que aquest curs 2022-2023 ha sigut conceptualitzat i desenvolupat pel col·lectiu Pedagogías Invisibles, proposa per a les jornades nadalenques quatre activitats diferents dirigides a persones de 0 als 99 anys. 

Els dies 27 i 29 de desembre i 3, 4 i 7 de gener, els xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys poden participar en l’activitat ‘Moverse despacio’, que els convida a habitar junt amb els seus pares i mares l’exposició ‘Rubén Tortosa. Via Líquida’, deixant-se dur per les sensacions i experiències que provoca la instal·lació.

Per la seua banda, les ‘Visites dialogades’ proposen un recorregut col·lectiu per les exposicions de la mà de l’equip de mediació del CCCC, amb el propòsit d’activar el cos i la ment, mentre que ‘On està el meu pot de cigrons?’, que se celebra els dissabtes 31 de desembre i 7 de gener, convida a una reflexió sobre el consum, immersos en l’exposició ‘Jaime Hayon. Infinitament’. 

Finalment, la proposta ‘Desitge necessitar-ho’, els dies 28 i 30 de desembre i 3 i 8 de gener, ofereix l’oportunitat de desenvolupar una experiència d’autoconeixement en relació amb els desitjos, les necessitats i la indústria que ens ven felicitat a canvi de consum.

A més, BED CCCC - Biblioteca Expandida i Deslocalitzada, instal·lada al Centre del Carme des de finals del passat mes de setembre, estrena un nou punt de trobada al sobreclaustre renaixentista, al costat de l’entrada de l’exposició ‘Joan Fuster en el seu temps’. Es tracta d’un espai que reformula el concepte de biblioteca, proposant un prototip del segle XXI en el qual tot gira al voltant de les persones i tracta de generar comunitat a través del coneixement compartit.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas