GRUPO PLAZA

cicle cinematogràfic

El cinema romanés es trasllada a València 

4/04/2017 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca, junt amb l'Institut Cultural Romanés organitzen del 5 al 28 d'abril una mostra de cinema produït l'any passat a Romania. El cicle s'inaugurarà 5 d'abril, a la Sala Berlanga amb un programa doble que serà presentat per la directora de l'Institut Cultural Romanés de Madrid, Ioana Anghe. Romania és un dels països europeus amb una de les cinematografies més emergents. 

En l'acte inaugural començarà a les 18:00 hores 'Dogs' (2017) de Bogdan Mirică, una combinació de thriller i western modern que va obtenir el Premi Fipresci en la secció ‘Un Certain Regard’ del Festival de Cannes. A les 20:00 hores, es projectarà el clàssic del cinema romanés ‘El molino afortunado’ (1955) de Victor Iliu, l'adaptació cinematogràfica de la novel·la ‘La Moara cu noroc’ de l'escriptor Ioan Slavici que va ser premiada en el Festival de Cannes en 1957.

‘El molino afortunado’ (1955) de Victor Iliu

El cicle el conformaran vuit películes, y com a títol més destacat ‘Los exámenes’ (2017) l'últim llargmetratge de Cristian Mungiu, el director de ‘4 meses, 3 semanas, 2 dias (2007) i ‘Más allá de las colinas’ (2012). Amb aquest inquietant drama sobre la relació d'un pare amb la seua filla adolescent, Mungiu va obtenir el Premi al Millor Director en el Festival de Cannes, a més de diverses nominacions als premis del Cinema Europeu i els Cesar. 

Completen el cicle el documental ‘Cinema, mon amour’ (2017) de Alexandru Belc, que explica la desaparició dels vells cinemes a Romania i les seues substitució per les multisalas; la comèdia de baix pressupost ‘Two Lottery Tiquets’ (2017) Paul Negoescu, ‘By the Rails’ (2017) de Cătălin Mitulescu, que aborda les dificultats de mantenir una vida de família quan el cap de família viu i treballa en l'estranger; i la controvertida ‘Ilegitim’ (2016) de Adrian Sitaru, una història d'amor entre dos germans que reflexiona sobre el tabú moral i social de l’incest.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme