GRUPO PLAZA

En las Cigarreras d'Alacant

El Consorci de Museus llança la tercera convocatòria Scroll 

La iniciativa del CMCV al costat del projecte NEGRE s'enfoca aquesta edició a propostes de narratives no lineals

19/08/2023 - 

VALÈNCIA.  El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) posa en marxa la tercera edició de Scroll, convocatòria pública de propostes expositives audiovisuals de caràcter artístic. Les seleccionades s'exhibiran dins del projecte NEGRE a la sala audiovisual de la caixa blanca del Centro Cultural Las Cigarreras a Alacant. En aquesta nova edició, Scroll pretén reunir pràctiques artístiques que plantegen processos o narratives no lineals, desordenades o capaces de desafiar la concepció habitual del temps i de l'espai. La convocatòria convida als artistes a explorar el desordre o els camins alternatius, com apunten les seues bases.

El termini de presentació s'obrirà l'endemà de la seua publicació de la convocatòria en el DOGV i finalitzarà el 29 de setembre. Podrà presentar-se qualsevol persona física o jurídica, artistes i/o comissàries i comissaris tant locals com nacionals o internacionals. Se seleccionaran dues propostes i a cadascuna es destinarà un total de 3.400 euros. "Des del Consorci de Museus continuem apostant pel talent emergent, amb una proposta que anima als artistes a eixir dels paradigmes establits, a traçar senderes divergents, a plantejar noves maneres de veure. Aquesta convocatòria reflexa en bona part l'esperit del CMVC i és una magnífica manera d'agitar l'escena artística alacantina al costat de l'Ajuntament d'Alacant, des d'un centre tan influent com Las Cigarreras", assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

Després de la finalització del termini de presentació de candidatures, el jurat de la convocatòria valorarà qüestions del projecte com la seua qualitat, coherència i viabilitat; la seua adequació a les línies marcades per la convocatòria i la seua adaptabilitat a l'espai expositiu; o la innovació i aportació a la creació artística, en concret al desenvolupament de vídeo en un context contemporani, amb preferència als projectes d'artistes emergents i d'aquells de trajectòria artística susceptible de ser enfortida.

Sobre Scroll

Des de la seua primera edició en 2021, Scroll ha seleccionat cinc projectes que han treballat diferents conceptes i amb recursos artístics diversos, reunint les obres de més d'una desena d'artistes. Amb les diferents exposicions, la sala NEGRE s'ha anat transformant amb cada projecte, amb el denominador comú del seu caràcter experimental i la reunió d'artistes del panorama contemporani internacional. En la convocatòria anterior van ser seleccionats els dos projectes ‘¿Te está llegando algo?', de Sara Aliana i Sara Marhuenda; i 'Pan y Circo', de Jorge Isla, que van formar part del programa expositiu del Centre Cultural Las Cigarreras d’Alicant durant el període 2022-2023.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas