GRUPO PLAZA

amb una festa

El 'Esmorzars valencians' de Vicent Marco celebren el seu primer aniversari

28/11/2023 - 

VALÈNCIA. Amb Esmorzars valencians / Almuerzos valencianos el periodista i escriptor Vicent Marco i el fotògraf Francho Lázaro Aznar han fet possible el que pareixia impossible: convertir el goig d'esmorzar compartit per milers de valencians cada dia en un llibre que recull la seua essència i es convertix en una guia de referència amb centenars de bars i restaurants de nord a sud de la geografia valenciana. No debades, un any després de la seua publicació, amb dos edicions tant en valencià com en castellà, ha venut més de 3.000 exemplars i continua la seua venda en llibreries de tota la geografia valenciana.

Esmorzars valencians. El llibre dels esmorzadors professionals és una obra que conté, per una banda, els textos de l'autor Vicent Marco i de Ximo Carrión sobre els diversos elements que conformen l'esmorzar, com el pa, el gasto, la beguda i el cremaet, i els d'altres col·laboradors com Vicent Baydal, Lidia Caro, Joan Ruiz Esmorzaret, Guillermo Colomer, Felip Bens, Ana Valls, Lluís Campello i El tipo que nunca cena en casa, que parlen sobre temes com els orígens històrics de l'esmorzar valencià, la incorporació de la dona al fenomen esmorzador, els esmorzars dels ciclistes, els del poblats marítims, els que duen creïlles o els que es fan en altres llocs d'Espanya i d'Europa.

Per una altra banda, hi ha una desena de receptes dels principals entrepans esmorzadors, com ara el chivito, la brascada, l'almussafes o les coques de dacsa, i vora un centenar d'històries de bars ben recomanables per a esmorzar que Vicent Marco, amb fotografies de Francho Lázaro, arreplega per tot el territori valencià: del Maestrat a la Plana; de l'Alt Palància a la Vall d'Aiora passant per Utiel-Requena; en el Camp de Túria, l'Horta i la Ribera; en el Cap i Casal; entre la Costera, la Vall d'Albaida i la Safor; i de la Marina al Vinalopó. Finalment, el llibre es tanca amb un especial de llocs on fer esmorzars XXL i un llistat nominal encara més ampli que va de Vinaròs a Oriola per tal de gaudir del comboi esmorzador en qualsevol poble valencià.

I este dijous 30 de novembre a les 19:00 hores Vicent Marco ha decidit celebrar el primer aniversari de la publicació amb una festa a la botiga de roba Santo Spirito Vintage de València (C/Dalt, 22), en què hi haurà cervesa i picadeta debades i música de la mà de Poppy DJ.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas