ELS 6, 7 i 8 DE JULIOL

El Feslloc fa del festival un 'fòrum': les claus de l'edició de 2023

28/06/2023 - 

CASTELLÓ. El Feslloc, el festival resilient de Benlloc, torna els dies 6, 7 i 8 de juliol a posar la maquinària en marxa i ho fa amb tot. Com expliquen els seus organitzadors, el projecte està "acostumat a superar obstacles". En els inicis, perquè no rebia suport "per part de les administracions provincial i autonòmica", una adversitat que es va superar gràcies al treball d'Escola Valenciana i l'Ajuntament de Benlloc. I el 2020, perquè hagueren de fer front com tots a una pandèmia mundial, que en el seu cas afrontaren amb una edició reduïda i adaptada.

Sempre mirant avant, el Feslloc està llest per a viure ara una 17ª edició que comptarà amb el format habitual: dos escenaris, zona d'acampada, activitats lúdiques i encontres per a reflexionar i debatre. Una programació amb la qual fan evident que no sols és un lloc on gaudir de música, sinó molt més.

Un programa sobre ruralitat i feminisme 

La programació del Feslloc arranca abans dels concerts. Serà el dijous a les 18h quan l'exposició Literatura i cançons, del projecte #PrimaveraMusical, inaugure oficialment el festival. Al sendemà, hi haurà un taller d'estampació de camisetes amb pintura, on s'invitarà a personalitzar les peces de vestir amb lletres de cançons. Més tard, a les 12h, el festival agafarà un to més seriós. Betlem Agulló, germana de Guillem Agulló, Antonio Reina i Raül González participaran en la taula redona Antifeixisme al País Valencià: 30 anys de la mort de Guillemon es recordarà l'assassinat del jove de Burjassot per un grup de militants d'ultradreta.

Per la seua banda, Greuges Pendents farà el seu pòdcast en directe, amb la temàtica "Ruralitat i futur", amb la col·laboració de Marina Beltrán i Ángel Ribes, alcalde de Benlloc.

 

El dissabte, a les 11:30h, s'inaugurarà la Fira Feminista, que comptarà amb associacions i llibreries. També eixe dia tindrà lloc la taula redona La revolució al plat. Sobirania alimentària i territori, amb Fèlix Segarra, soci fundador de Cuinatur, una empresa familiar que naix en 2004 amb l’objectiu d’implantar un model d’alimentació saludable i sostenible a les escoles. Junt amb Segarra estaran Anna Muñoz, responsable de l’organització Justícia Alimentària; Roger Díaz, cofundador del Celler de les Foes; Alba Cebrián, cofundadora del projecte Malaerba de Benlloc, el qual es centra en l'agricultura regenerativa de secà recuperant bancals oblidats; i Pau Sos, capatàs, agricultor i apicultor.

Per últim, a les 13h, es podrà gaudir d’altre dels pòdcasts del Feslloc amb El dolcet pal café, que faran un programa especial anomenat "Antifeixisme i dissidències en el món rural" amb la convidada Elena Solanas Roig, autora del llibre Florencio Pla “la Pastora”.

Els noms del cartell

Pel que fa a la part musical, el Feslloc continua ferm al seu compromís d'evocar propostes musicals fetes per solistes i grups que empren el valencià en les seues composicions musicals. L'edició d'enguany comptarà amb formacions tan conegudes com La Fúmiga, Auxili, Smoking Souls, The Tyets, Maluks o Carraixet, els quals oferiran un espectacle especial amb motiu del seu 50 aniversari.

També espera rebre el festival de Benlloc a La Maria, JazzWoman, Colomet, Niuss o Aina Koda, totes formacions emergents i liderades per dones, donat que aconseguir la paritat en el cartell és un altre dels objectius a complir.


Així mateix, completen l'edició d'enguany Pepet i Marieta, Malparlat, Lola Bou i Manel Brancal, Oceäns, Mo'Roots o Cesc Freixas. També és habitual en el Feslloc comptar amb un grup que cante en una altra llengua de l'Estat Espanyol i esta volta serà Zetak, amb el seu projecte de música electrònica, qui acoste el basc als escenaris de Benlloc.

Noticias relacionadas