X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

'Bàsics Filmoteca. Del cinetoscopi a l'smartphone'

El mític western 'La diligència' de John Ford arriba a la Filmoteca

7/03/2018 - 

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca aquest dijous 8 de març, a les 19:00 hores, La diligència (1939), de John Ford, dins del cicle 'Bàsics Filmoteca. Del cinetoscopi a l'smartphone: cinema i tecnologia'.

La professora de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i crítica de la revista Caiman Cuadernos de Cine Violeta Kovacsics, és la responsable de la presentació del clàssic de John Ford i del posterior col·loqui amb el públic de la Filmoteca. La diligència podrà tornar a veure's el divendres, 9 de març, a les 22:30 hores, i el dissabte, 10 de març, a les 18:00 hores.

En aquesta edició, 'Bàsics Filmoteca' se centra en l'evolució tecnològica del cinema des dels seus inicis fins a l'actualitat. El cicle es distribueix en blocs temàtics en els quals s'aborden aspectes d'aquesta evolució. En aquesta ocasió, el cicle analitza les implicacions estètiques relacionades amb els diversos formats cinematogràfics i les pantalles de cinema.

Considerada com un dels "grans clàssics" del gènere western, però també de la història del cinema, La diligència figura en aquest bloc temàtic pels efectes del seu format quadrat sobre la composició de l'enquadrament.

Al costat de La diligència, el bloc temàtic dedicat als formats i pantalles es completa amb un altre western: Hasta que llegó su hora (1968), de Sergio Leone, film sobre la composició de l'enquadrament en format panoràmic. Aquest es podrà veure's el dissabte 10 de març, a les 20:00 hores, i el dimarts 13 de març, a les 18:00 hores.

Les sessions de cicle 'Bàsics Filmoteca' se celebren els dijous a partir de les 19:00 hores, estan centrades en la revisió de la història del cinema i compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d'un especialista cinematogràfic.

Igual que en les anteriors edicions, algunes de les pel·lícules són presentades per crítics de la revista Caimán Cuadernos de Cine, col·laboradora del projecte. L'entrada de les sessions dels dijous és gratuïta amb la presentació del carnet d'estudiant.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email