Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

tres àmbits temàtics

El Museu Joan Fuster de Sueca ja és un museu reconegut a la Comunitat Valenciana

3/07/2017 - 

VALÈNCIA. La col·lecció museogràfica de Joan Fuster ha sigut reconeguda com a museu de la Comunitat Valenciana per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Aquest museu es troba dins de l'Espai Joan Fuster de Sueca (València), un museu que es compon d'un Centre de Documentació, l'Aula Didàctica de Cultura Contemporània i el mateix museu.

L'Espai Joan Fuster és un referent cultural on es dóna a conéixer la figura, l'obra i la impactant repercussió de l'escriptor i assagista mitjançant els objectes personals, la seua biblioteca, documents gràfics i escrits que reclamen l'interés dels investigadors, estudiants i visitants. El Museu Joan Fuster es troba en la planta baixa de l'Espai, ubicat en el número 10 del carrer de Sant Josep, on va transcórrer la vida de l'escriptor. L'espai expositiu està dividit en tres àmbits temàtics. 'Vida' és la sala que té com a base les seues dades biogràfiques, amb l'ascendència familiar, documents d'infància i de joventut. També recull mostres significatives de la correspondència amb amics, escriptors i artistes destacats. 

En 'Obra' se situen les publicacions que es refereixen a l'autor. En una llibreria s'han agrupat els llibres publicats per l'escriptor, en les diverses edicions, les obres col·lectives en què va col·laborar o va prologar, les seues traduccions, revistes i estudis dedicats per diversos especialistes a la seua personalitat i la seua obra. Un mural recull les principals capçaleres de periòdics en què aparegueren articles seus durant molts anys d'activitat periodística professional. 

En 'Treball' es mostren els articles, l'activitat docent, literària, de premsa i una pantalla serveix per a mostrar fotografies i escenes de l'escriptor en el seu treball. Mereix especial atenció l'exposició de la seua màquina d'escriure i altres utensilis de treball. També s'exposen unes seixanta pintures, dibuixos, gravats, escultures i altres obres d'art que durant molts anys ambientaren l'existència diària de Joan Fuster. 

Les instal·lacions, el contingut i l'interés didàctic de la Casa Museu de Joan Fuster mostra tot el que és necessari per a ser considerada d'interés per als ciutadans i amb el reconeixement del museu s'aprofundirà en els treballs d'investigació i en la conservació dels seus documents.

Noticias relacionadas

La nave de los locos

Fuster sin complejos

Puestos a ser patriotas valencianos, la tarea más urgente sería rescatar a Joan Fuster de los fusterianos. ¡Vaya plaga la de sus seguidores! A todas horas lo pasean, por periódicos, institutos y universidades, sin espíritu crítico. El Fuster nacionalista envejece mal. Pero hay otro Fuster, el autor de los diarios y aforismos, que perdurará y será patrimonio de todos

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email