GRUPO PLAZA

el dimecres 18 d'octubre

El professor danés Hansen reflexionarà sobre víctimes i memòria als Debats del Magnànim

17/10/2017 - 

VALÈNCIA. Hans Lauge Hansen, professor del Departament d’Estètica i Comunicació de la Universitat d’Aarhus (Dinamarca) obrirà aquest dimecres 18 d’octubre a les 19:00 hores, una nova edició dels Debats del Magnànim, que organitza la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Hansen, que serà presentat per Pedro Ruiz Torres –catedràtic d’Història Contemporània i exrector de la Universitat de València–, dissertarà al voltant de La representación de víctimas y victimarios en la cultura de memoria del Estado espanyol, en un acte que tindrà lloc a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de València.

L’acadèmic ha estudiat la novel·la espanyola contemporània sobre la Guerra Civil, el franquisme i la Transició, així com l’art i la poesia avantguardistes de la generació del 27, a més d’especialitzar-se en l’estudi comparatiu dels conflictes de la memòria a l’àmbit europeu i la seua relació amb la literatura, matèria sobre la qual ha publicat nombrosos articles en revistes especialitzades. El professor danès visita València amb motiu d’un seminari organitzat pel Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València.

Tupamaros, història de l’Església i l’Europa dels trenta

Després de Hansen, El dissabte 28 d’octubre tindrà lloc el debat De la protesta a la transformació. El repte de governar, amb la participació d’Íñigo Errejón, Vicent Galiana i Marina Pla, on s’abordarà el moviment dels tupamaros, els quals passaren de ser un moviment insurgent a governar un país (Uruguai) a través de les urnes.

En novembre, l’historiador italià Alfonso Botti parlarà sobre Juan Pablo II y Benedicto XVI en la historia de la Iglesia; i ja per al mes de desembre està prevista la participació del també historiador italià Enzo Traverso, especialitzat en l’estudi dels totalitarismes europeus de la primera meitat del segle XX.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas