GRUPO PLAZA

residències per a creadors

El programa de residències artístiques ‘Cultura Resident’ vol enfortir el teixit literari valencià

‘Cultura Resident’ és un projecte coordinat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni i el Consorci de Museus a fi d’impulsar la creació contemporània i enfortir el teixit cultural valencià

23/10/2019 - 

VALÈNCIA. El programa de residències per a creadors de la Generalitat Valenciana ‘Cultura Resident’ continua creixent i suma una nova col·laboració amb la iniciativa ‘Alqueria del Duc - Espai de Creació Literària’ de l’Ajuntament de Gandia.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, acompanyat pel regidor delegat de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB) de Gandia, José Manuel Prieto, ha visitat aquest matí les residències literàries situades a l’Alqueria del Duc.

Pérez Pont ha manifestat que “‘Cultura Resident’ és un programa autonòmic únic i pioner al nostre territori que facilita als creadors temps, espai, acompanyament i recursos econòmics per al desenvolupament del seu treball” i ha destacat que “‘Cultura Resident’ dona suport a projectes de totes les disciplines artístiques, des de la creació visual, escènica, musical, literària, audiovisual, o qualsevol altre àmbit de pensament”.

Pérez Pont ha explicat que “aquest programa ha anat creixent des de les convocatòries públiques impulsades per la Generalitat per a producció, investigació o mediació cultural al nostre territori, de les quals s’han beneficiat ja 20 creadors, així com cinc residències internacionals més a Hèlsinki, Ginebra, Praga, Santiago de Xile i Taipei. A això hem anat incorporant una sèrie de col·laboracions amb altres entitats culturals, amb propostes sorgides del mateix sector artístic valencià, o d’altres institucions, com l’Ajuntament de Gandia, que, sota el paraigua de ‘Cultura Resident’ estan donant suport a la creació artística i promovent l’intercanvi i el coneixement en tots els àmbits de la cultura”.

L’‘Alqueria del Duc - Espai de Creació Literària’ fomenta l’acollida d’escriptors i escriptores perquè puguen continuar desenvolupant el seu treball creatiu literari personal mentre s’aproximen i coneixen de prop l’entorn natural, gastronòmic, cultural, social o econòmic de Gandia i la seua comarca, en definitiva, un intercanvi de fets i d’experiències amb intel·lectuals de tots els països i llengües possibles.

El projecte s’instal·la definitivament a l’edifici de l’Alqueria del Duc i el dota de contingut, com a Casa dels Escriptors i Escriptores, amb la qual cosa s’obri a la ciutadania i als visitants amb una programació estable de visites guiades que permetran conéixer la importància històrica d’aquest noble espai, així com convertir l’immoble en un referent més de l’oferta cultural de Gandia. Un referent, associat a l’espai natural que l’envolta, i ara, a la creació literària, des d’un vessant més intel·lectual i creador, però també des d’una mirada turística i atractiva.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme