primera creació de ‘CCCC Escena Lab’ 

El Centre del Carme obri al públic els assajos de ‘Julieta & Romeo’

L’espectacle s’estrena el 15 i 16 de juny, i l’han dut a terme intèrprets que han participat en la primera edició d'este laboratori escènic del Centre del Carme

2/06/2023 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) prepara el retorn de la parella tràgica més emblemàtica de la història del teatre amb una mirada renovada. Julieta & Romeo, la primera obra de CCCC Escena Lab, el laboratori teatral produït pel Consorci de Museus, obri les portes al públic als seus assajos en el claustre gòtic del centre de cultura contemporània. L’obra s’estrenarà els dies 15 i 16 de juny.  Els dies 25, 26 i 30 de maig i 1, 2, 6, 8, 9, 13 i 14 de juny, els qui visiten el CCCC a la vesprada podran assistir a les sessions preparatòries d'esta adaptació del clàssic de Shakespeare, que emprén un nou vol impulsant-se en la cultura urbana. És la premissa amb la qual es va iniciar este laboratori escènic desenvolupat pel Consorci de Museus i el Centre del Carme junt amb l’Associació Cultural Companyia Escènica Urbana, encapçalada per Sheila Olivera i Raúl Navarro. En el projecte també ha estat involucrat LorenD, productor i DJ de hip-hop valencià. 

En esta proposta es condensen algunes de les nostres línies de treball fonamentals, com el suport a jóvens talents amb molt a dir en l’escena cultural, o l’experimentació en diferents formats culturals. En este sentit, CCCC Escena Lab és una aposta doble: per les arts escèniques i per la cultura urbana, en una exploració de nous llenguatges creatius”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont. En el procés de creació s’han fusionat territoris com el hip-hop –especialment el rap–, la producció musical, composició, escriptura i ball. Els 15 intèrprets que han dut a terme l’obra, seleccionats en la convocatòria CCCC Escena Lab, han passat set mesos desenvolupant esta versió, en jornades de treball setmanals i presencials en el Centre del Carme.

Els participants han posat tot el seu talent en l’obra, col·laborant de manera activa en un text en constant canvi, la música del qual està formada per temes inèdits. A més, cal destacar el compromís i l’entrega de tot l’equip, amb participants que assistien a les sessions des de diferents punts de la geografia valenciana”, explica Raúl Navarro, codirector de l’Associació Cultural Companyia Escènica Urbana.

Després dels assajos, durant els dies 15 i 16 de juny el públic podrà gaudir de Julieta & Romeo, la versió elaborada per Salomé Castro, Anna Ferrándiz, Javi Martínez, Claudia Padilla, Alfons Pérez, Eduardo Salas, Joel Sendra, Julieta Sol i Joan Solaz, amb la direcció de Raúl Navarro. A més, la posada en escena compta amb la col·laboració d’alumnes de vestuari i escenografia de l’escola Barreira A+D. Les representacions, igual que els assajos, seran mitjançant accés lliure fins a completar-ne l’aforament. A més, tot el procés de Julieta & Romeo ha sigut gravat en format documental i posteriorment es podrà visualitzar en el CCCC. 

Amb estes fites culminarà la primera edició de CCCC Escena Lab, iniciativa amb què el Consorci de Museus amplia els seus camps d’experimentació seguint els passos de convocatòries precedents com CCCC Music Lab i la convocatòria CCCC Film Lab, actualment amb el termini obert d’inscripció. Estos laboratoris s’implementen amb una sèrie de tallers, jornades interpretatives, sessions especialitzades, classes magistrals amb experts i trobades. La finalitat és desenvolupar les habilitats, la creativitat i el treball en equip per al creixement artístic d'estes figures, que són present i futur de la nostra escena cultural.

Noticias relacionadas

el calendario de exposiciones, en el aire

El Centre de Carme culpa de su crisis a la "gestión pretérita"

Por  - 

El gerente del Consorci de Museus, Nicolás Bugeda, que cumple en diciembre un año en el cargo, afirma que "todas las convocatorias de la pasada gestión eran irregulares", acusa de "desidia" en el mantenimiento del centro y deja en el aire el futuro de las exposiciones suspendidas