GRUPO PLAZA

de l'1 al 4 de desembre

Els contes de la Víctor Català al Teatre Micalet amb 'Contrallums, la lectura'

28/11/2022 - 

VALÈNCIA. El Teatre Micalet acull de nou Q-Ars Teatre, aquesta vegada amb Contrallums, la lectura, que estarà a la sala valenciana de l'1 al 4 de desembre. Anna Güell -actriu i directora de l'obra junt amb Daniela Feixas- i Tània Banús, interpretaran tres contes de la Víctor Català: 'Dionissos', 'La pua de rampí' i 'Carnestoltes'.

Des del 2004, Q-Ars Teatre -qui ha visitat el Micalet en altres ocasions amb 'Udol' o 'Carola', entre altres- ha produït diversos espectacles teatrals, sempre basats en textos literaris. A 'Contrallums, la lectura' segueixen la seua línia amb una dramatúrgia acompanyada de poemes i alguns fragments dels pròlegs que mateixa autora escrivia. 

La peça està produïda per una selecció de textos amb més de 100 anys d'antiguitat que parlen de la part fosca dels éssers humans, de la violència, del tracte que reben els més febles, de les pors, de les passions, dels clarobscurs, i del dolor carregat d’humanitat de tots els seus personatges. Amb aquesta es pretén posar en peu textos literaris de qualitat, escrits per dones i en llengua catalana.

Caterina Albert i Paradis, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català, va adoptar aquest nom per preservar la seua llibertat després de l'escàndol que va provocar el fet que el seu monòleg 'La infanticida' fos premiat als Jocs Florals d'Olot del 1898. 'Contrallums, la lectura' fa homenatge a la considerada una de les millors escriptores de la literatura catalana.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas