GRUPO PLAZA

primera peça de la companyia Fantàstica Meravellosa,

El Teatre Micalet estrena 'Cristina', la creació de tres actrius jóvens sobre la por a envellir

| 28/02/2023 | 1 min, 49 seg

VALÈNCIA. Els propers dies 2, 3, 4 i 5 de març tindrà lloc al Teatre Micalet de València l’estrena de Cristina. L’espectacle és una tragicomèdia frenètica sobre l’apatia del present i la por del futur. Les actrius Marina Alegre, Tatiana Dunyó i Ivet Zamora interpreten, escriuen i dirigixen esta obra en la qual posen sobre l’escenari temes tan importants com la salut mental i la vellesa, mitjançant la tendresa, la ràbia, el patetisme i l’humor. És la primera peça de la seua companyia, la Fantàstica Meravellosa, la qual treballa amb un equip creatiu íntegrament femení, amb una perspectiva feminista sobre les cures, la vellesa i la comunitat.

Cristina se situa en una boda, cerimònia-ritu de pas (tot i que hui en dia potser menys significativa que fa uns anys), la qual inevitablement ens situa en l’ideari de “per a tota la vida”. També és un context festiu, en què se celebra la comunitat des de la comunitat, se celebra una unió que teòricament farà la comunitat més gran i més forta. Què passa quan tres personatges jóvens, femenins, travessats per tots els supòsits sobre els seus rols socials, viuen este ritu com a espectadores? Què els passa quan eixa allau de futur les atropella?

Per damunt de la música de revetla, dels riures i el rebombori, suren les seues pors. La por d’envellir a soles, però també d’envellir amb algú. Que els iaios que ara cuiden, algun dia siguen els seus pares. I el pànic d’estar desaprofitant la seua joventut. Les entrades per a Cristina es poden aconseguir en la web oficial del Teatre Micalet o en taquilla una hora abans de cada funció.

next