Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

Centre Cultural La Nau

Eva Baltasar celebra una tertúlia literària per a presentar ‘Permagel’

La poeta presenta la seua primera novel·la en una tertulia literaria a La Nau

31/05/2019 - 

VALÈNCIA. El pròxim dilluns, dia 3 de juny, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà la tertúlia literària Esa capa de hielo que cubre el corazón, amb motiu de la presentació de la primera novel·la de la poeta Eva Baltasar, Permagel (Permafrost en castellà), que va guanyar l’any 2018 el premi Llibreter a la millor novel·la.

L’acte pertany al cicle Dones Creadores i està organitzat per l’Aula de Literatura de la Universitat de València, el Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València, en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València. L’entrada és lliure fins a completar aforament. 

En l’acte participaran l’autora, Cristina García Pascual, directora de l’Aula de Literatura de la Universitat de València i Ruth Mestre, responsable d’iniciatives de Diversitat de la Universitat de València.

El permagel és eixa capa de la terra permanentment congelada i és també la membrana que cobreix a la protagonista d’aquesta novel·la, una jove amb desitjos suïcides i dificultats per a crear vincles. 

Escrita en primera persona, la novel·la presenta a una dona en etapa de formació que es protegeix de l’exterior, que percep la superficialitat en tot quant l’envolta i fuig d’un entorn que res té a veure amb la seua manera d’entendre la vida: una mare obsessionada amb la salut, omnipresent i controladora, i una germana que afronta la seua existència convencional amb medicació i un positivisme irritant. 

La protagonista, que sent pulsions suïcides, no permet que ningú se li acoste massa, però al mateix temps s’entrega amb intensitat al sexe amb altres dones, la literatura i l’art. El pols entre l’hedonisme, els plaers més carnals i la mort és constant en aquesta novel·la, així com el to mordaç d’una protagonista que guanya al lector amb la seua intel·ligència i el seu humor negríssim des de la primera pàgina.

Replet d’imatges poètiques, contundents i molt físiques, aquest caràcter tan palpable del text no és gratuït en una novel·la que parla del cos, del sexe, del jo; una obra aguda i directa que reivindica la llibertat femenina en el plaer i en la solitud.

Eva Baltasar inicia amb Permagel un tríptic de protagonistes femenines que volen explorar diferents etapes en la vida de les dones.

Noticias relacionadas

EL PAÍS CENTROAFRICANO ES considerado por las Naciones Unidas uno de los peores lugares del mundo para nacer mujer

'Mujeres del Congo', fotografía contra la violencia sexual

Por  - 

Se trata de un proyecto creado por Isabel Muñoz, Premio Nacional de Fotografía 2016, y por la periodista congoleña Caddy Adzuba, Premio Princesa de Asturias de la Concordia 2014. Denuncia el abuso en uno de los peores lugares del mundo para nacer mujer

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email