GRUPO PLAZA

PER LA SEUA OBRA '5 x 5'

Francesc Gisbert guanya el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre

Rosa Maria Colom i Canizales triomfen en les categories de juvenil i d’àlbum il·lustrat, respectivament

31/10/2019 - 

VALÈNCIA. Ja és públic el nom dels guanyadors dels guardons de literatura juvenil, narrativa infantil i àlbum il·lustrat dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2019. El jurat ha decidit atorgar a Francesc Gisbert el XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre per l’obra 5 x 5; Rosa Maria Colom ha rebut el XXIV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Coppelius; i, finalment, l’artista Canizales ha obtingut el IV Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes per Monstre Verd.

El jurat del XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre –dotat per Edicions Bromera amb 3.000 €–, format per Alfred Aranda, Bernat Bataller, Beatriu Cajal, Immaculada Cerdà i Martín Piñol, ha destacat que l’obra "aposta per la novel·la clàssica d’aventures, on l’acció va dosificant-se adequadament per a mantindre l’interés del lector al llarg d’una trama plena de notes d’humor". 5 x 5 narra la història d’un grup de xiquets i xiquetes que hauran de resoldre l’enigma que s’amaga al campament on s’estan. Així, es tracta d’una història amb acció, intriga i misteri en què els protagonistes, molt diferents entre si, descobriran el valor de l’amistat i de la cooperació.

Francesc Gisbert (Alcoi, 1976) és un reconegut autor de narrativa infantil i juvenil, amb més de 50 llibres publicats de tots els gèneres. La seua obra ha rebut distincions com el Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, el Premi Barcanova, el Premi Josep M. Folch i Torres o el Premi de Literatura Infantil Carmesina de la Safor, entre altres. També ha publicat novel·les per al públic adult, com ara Els lluitadors, Premi Enric Valor de Novel·la, Un món de bojos, Premi Ciutat de Sagunt o, recentment, Una vida per estimar, Premi Ciutat d'Elx. A més a més, col·labora habitualment en premsa, amb articles de divulgació cultural, i és autor de molts materials didàctics per a l'ensenyament de la llengua.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme